Giv de unge en opmuntring!

Vi trænger alle til en opmuntring en gang imellem. Lad os også huske de unge. For der er rigtig mange, der holder sig på måtten, viser en undersøgelse foretaget af SSP, et samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi, der findes i alle kommuner.

Den viser, at der i dag er flere unge, der aldrig kunne finde på at gøre noget kriminelt (40 pct.) end på deres forældres tid (kun 5 pct.). Det må da siges at være flot, ikke? (Se statistikken side 5.)

Overrasket?

Så er det fordi medierne hele tiden fokuserer på den hårde kerne af kriminelle unge (3 pct.) , der desværre ikke er afskaffet, og derved bringer tingene ud af perspektiv.

For sådan er vi indrettede som mennesker. Det negative fylder mest.

Robert Logan, der for nogle år siden trænede 180 danske kirkeledere i en tre-årsperiode, lærte os, at forholdet mellem ris og ros er 10-1. Dvs. at skal en leder irettesætte nogen, skal samtalen for 90 pct. vedkommende omsluttes af noget positivt. Ellers husker vi kun det negative.

Og derfor er det en glæde, at vi denne uge kan bringe denne nyhed: De unge er ikke så slemme, som de ser ud til.

Derfor, i stedet for måske at skele mistænksomt til de unge: Se ind bag hanekammen, ringen i næsen og alle tatoveringerne og send dem et anerkendende nik: Godt gået, kammerat!


Artiklen fortsætter efter annoncen:For opmuntring, det har vi alle brug for.

Også de unge, der holder deres sti ren.