Mel Gibson indspiller bibeltro Jesus-film

The Passion” indpilles netop nu i Italien. – Mange Jesus-film ligner mest eventyr. Denne film skal fortælle sandheden, siger den kendte skuespiller
Mel Gibson, kendt fra film som „Dødbringende Våben”, „Braveheart” og „We were once soldiers”, er en hengiven katolik. Lige nu er han ved at indspille en Jesus-film i Sassi de Matera i Italien. Filmen skal beskrive de sidste 12 timer før Jesus blev korsfæstet.

Mel Gibson er både producer og hovedperson i filmen „The Passion”:

– Jeg har endnu ikke set en film, der kommer tættere på virkeligheden end denne, sagde han. – De versioner, jeg har set, halter enten pga. dårlige frisurer, ukorrekt historie eller fordi de er uvirkelige. Og derfor tror jeg, man distancerer sig fra dem. De er mere ligesom eventyr. Men dette her skete jo virkelig. Og det er det, jeg udnytter, for at vise hvilket offer, der frivilligt blev bragt.

Det betyder, at filmen bliver mere grovkornet end de andre Jesus-film. Tror han det falder nogen for brystet?

– Jeg tror, at alle som ved, at Jesus er Gud og tror på det, også ved, at han blev brutalt behandlet. Og det er det, jeg udforsker, for at vise hvilket offer han frivilligt påtog sig. Jeg tror måske nok, det vil være svært for nogen at kapere, men jeg ved ikke om folk nødvendigvis bliver forargede over filmen.

– Filmen skal blot fortælle sandheden. Jeg vil være så troværdig som muligt. Men når du ser nærmere på baggrunden for, at Kristus kom, hvorfor han blev korsfæstet, så var det fordi han døde for menneskeheden og led for hele menneskeheden, så at alle som synder er nødt til at tage ansvar og indse deres egen strafskyldighed.

– Det er på tide vi kommer tilbage til det centrale budskab. I vor tid er verden gået af lave, synes jeg. Kristus talte om tro, håb, kærlighed og tilgivelse. Og det er begreber vi har brug for at blive mindede om på ny. Han tilgav, mens han blev tortureret og dræbt. Vi ville vinde ved at have lidt af den opførsel.

– Men det er interessant, at når du rører ved sådan et emne, så får man pludselig en masse fjender, sagde Mel Gibson.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En reporter havde bl.a. opsøgt hans 85årige far for at få nogle provokerende udtalelser fra ham, få ham til at give det indtryk, at sønnen er fanatisk, og måske en blind Jesus-tilhænger. Men filmen handler netop om tilgivelse, “så selv om denne reporter kommer med noget snavs, vil du så tilgive ham, sluttede Bill O’Reilly med at spørge:

– Ja. Det er man nødt til. Det har jeg allerede gjort. Det er bare frustrerende, sluttede Mel Gibson.