Irak-krisen: Jødisk leder støtter Bush

Unionen af ortodokse jødiske menigheder i USA giver deres fulde støtte til præsident George Bush’s bestræbelser på at ved krig fjerne Saddam Hussein fra magten i Irak.- Præsident Bush taler med stor klarhed, ikke kun i moralske termer, men også i religiøse termer, og i adskillelse af godt og ondt, idet han anser Saddam Hussein for at være ”ondskaben personificeret”, sagde rabbi Tzvi Hersh Weinreb, vice-præsident for The Orthodox Union, ved en national bededag i sidste uge.
Ifølge Religion Today sagde Weinreb, at ledere indenfor den jødiske organisation ”beder om en fredelig løsning”, men vil stå 100 pct. bag Bush, hvis præsidenten anså en militæraktion for nødvendig.
Weinreb brugte også bededagen til at udtrykke sympati med de israelere, som har lidt under terrorismen og erklærede ”at dræbe i Guds navn nedværdiger Guds navn”.
– Vi tror lige så ihærdigt på Gud som muslimerne, men vi tror ikke, Gud vil, at vi skal dræbe andre mennesker, sagde han. – Vi protesterer mod dem, som i religionens navn myrder andre.