Kristne over hele verden i bøn for Irak-krisen

”Talmagi” inspirerede til bøn mandag. 1,4 mio. amerikanere beder for George BushWorld Prayer Center mener datoen 03.03.03 har en særlig betydning. Derfor opfordrede de kristne verden over til at sætte mindst 3 minutter af i bøn – helst kl. 3 minutter over 3, lokal tid, i mandags.

Ted Haggard: Kristne fra hele verden følte 3. marts var en vigtig dag

– Bed om, at Saddam Hussein må forlade Irak inden krig er nødvendigt for at fjerne ham fra magten, lød opfordringen fra det amerikanske World Prayer Center til alverdens bønneledere i sidste uge.
Andre bedeemner handlede om ”at et åndeligt skjold må tilbageholde fjendskabet indenfor Iraks grænser, så det ikke spreder sig over hele den islamiske verden” og det mere usandsynlige, ”at masseødelæggelsesvåben, uanset på hvilken side af krigen de bliver brugt, må være uden effekt”.
Ted Haggard, leder af World Prayer Center, fortæller i sin opfordring til forbønnen, at hans kontor er blevet oversvømmet af beskeder fra kristne over hele verden, der uafhængigt af hinanden følte vigtigheden af at bede netop den 3. marts.
– Mange mente, at dagen var vigtig, fordi datoen minder os om treenigheden, udtaler Ted Haggard, der også mener Jeremias 33:3 (!) giver et løfte om svar på bøn: ”Kald på mig, så vil jeg svare dig og fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender”, siger Gud gennem profeten Jeremias.

Muslimsk helligdag

Den 3. marts var også en vigtig dag i den muslimske verden, nemlig nytårsaften før det islamiske nytår og den sidste dag i den årlige pilgrimsrejse til Mekka.
Ifølge World Prayer Center har dagen også ”opnået stor anerkendelse i New Age cirkler” med planer om et stort ”eksperiment i global bevidsthed”.

1,4 mio. i bøn for Bush

Evangelisk Alliance har på verdensplan ligeledes udsendt en opfordring til bøn for Irak-konflikten:
– Vold og krig er næsten altid den dårligste løsning på en konflikt, hedder det i en udtalelse.
En særlig bønnekæde for præsident Bush, ”Presidential Prayer Team”, har rekrutteret 1,4 millioner mennesker til at bede regelmæssigt for præsidenten og hans mænd, og et ”adoptér en hær”- program er sat i værk. Deltagere i netværket har fået et af 50.000 navne på officerer og tjenestemænd i den amerikanske offensiv og detaljer om hvilken afdeling af hæren, de tjener i, samt navnene på deres koner og børn.

Engageret pave

Dagen i går onsdag var udset af den katolske pave til at være ”fredens dag”:
– Menneskehedens fremtid bør aldrig blive underlagt terrorisme og krigslogik. Aldrig, aldrig, aldrig! – siger pave Johannes Paul II, der truer med at møde personligt op i FN’s sikkerhedsråd, hvis en appel til USA’s præsident George Bush, om ikke at indlede en krig mod Irak mislykkes.
Den 82 år gamle og svækkede pave opfordrer også, ifølge CNN, Storbritanniens premierminister Tony Blair at ”undgå krigens tragedie”.