Kristne fejrede jul på trods

Mange kristne rundt om i verden havde ikke meget at glæde sig over i julen 2002. Men man fejrede alligevel højtiden – på trods.De kristne irakere er ramt af amerikanernes trusler om krig. Dagbladet Politiken fortæller, at nogle af de kristne irakere holdt jul alene for at trodse USAs trussel om krig.
Den katolske kirkes overhoved, Johannes Paul II (billedet), advarede i sin juletale mod krig og opfordrede alle til at arbejde for fred: – Troende i alle religioner bør arbejde for fred, sagde den 82-år gamle pave fra Vatikanet.

Urolig jul i Østen

I Pakistan var kristne juledag samlet til messe, da 3 maskerede mænd smed en håndgranat ind i kirken. Angrebet kostede 3 piger livet og sårede 13. 2. juledag blev 3 medlemmer af en forbudt islamisk militant gruppe anholdt og sigtet for angrebet. I Indien blev endnu en kirke udsat for et angreb, idet bevæbnede røvere stormede kirken og sårede 6.
Betlehems kirken, som menes at være bygget der, hvor Jesus blev født, dannede i julen rammerne for „den sørgeligste jul nogensinde“. Byen er nemlig stadig belejret af israelske tropper, og derfor var der kun et par hundrede palæstinensere og nogle få turister, som deltog ved julemessen i Fødselskirken.
– Vi er meget kede af det. Vi beder Gud om at hjælpe os, og vi håber på fred og retfærdighed. Uden håb er her intet liv, sagde en bekymret kirkegænger.