PÅ TINGET
Nej til forskning med fosteranlæg

ove Videbæk er åben overfor forskning i voksne stamceller. Men vi skal holde os fra fostrene, lyder den kontante udmelding fra KrFs sundhedspolitiske ordfører.Vi skal forske for fuld kraft i de ”voksne” stamceller fra navlestrengsblod. Til gengæld skal vi holde os fra stamceller fra fosteranlæg, siger Kristeligt Folkepartis Tove Videbæk og påpeger, at en sådan holdning ikke vil gøre Danmark til et uland:
– Det er et falsk skræmmebillede, når forskere betegner Danmark som et forskningsmæssigt uland, fordi det er forbudt at forske i stamceller udtaget fra fosteranlæg. I både Tyskland og USA eksisterer der jo allerede et lignende forbud.
– Mange forskere mener, man lige så godt kan anvende de såkaldte „voksne“ stamceller fra f.eks. navlestrengsblod i stedet for stamceller fra fosteranlæg, siger hun i anledning af en høring om emnet i torsdags.
Ordføreren understreger, at det er forkert at udnytte et foster til forskning og varsler i så fald et nedbrud af vores kultur:
– Vi skal naturligvis udnytte den moderne forskning til at bekæmpe de alvorlige sygdomme, men ikke for enhver pris. Vi kan ikke flytte grænsen for, hvornår et menneske bliver til, uden at det får fatale følger for hele vores kultur.