Tysk forsker: Tidl. præsident for Kirkernes Verdensråd var KGB-agent

Kirkernes Verdensråd var infiltreret af KGB, hævder tysk forskerEn af Kirkernes Verdensråds tidligere præsidenter var KGB-agent. Det hævder i hvert fald den tyske kirkehistoriker Gerhard Besier i en omfattende ny bog, hvor han også skriver, at Kirkernes Verdensråd var infiltreret af østeuropæiske efterretningsagenter under den kolde krig.
Besier, der er professor ved Heidelberg Universitet, har netop offentliggjort en 1.074 sider tyk bog om de kirkelige aktiviteter under den kolde krig.
I bogen hævder han, at Metropolitan Nikodim, en fremtrædende skikkelse i den russisk-ortodokse kirke, der i 1975 blev valgt som en af verdensrådets præsidenter, var agent for KGB, det sovjettiske efterretningsvæsen. Den russiske kirke afviser påstanden. Metropolitan Nikodim døde i 1978.