Nedbrændte men ikke udbrændte

„Frikirken på Havnen“ mistede ved brand i februar værdier for 600.000 kr.Frikirken på Havnens lokaler nedbrændte i februar 2003, og det gav menigheden en hård tid.Men kirken lever i bedste velgående og har nu fået nye lokaler overfor de nedbrændte bygninger, som var B&Ws tidligere funktionærkantine på Refshaleøen.
De nye kirkelokaler blev brugt som klubhus for metroarbejderne.

Vi var der

Økonomisk har det ikke været nemt for Frikirken på Havnen, da man mistede over 600.000 kr under branden. Blandt andet nedbrændte et lydstudie med instrumenter for 300.000 kr. Desuden gik kirkens arkiver tabt.
„Men det værste var, at vi havde en overbevisning om, at vi skulle være der“, siger Jan Møller, som er informationsmedarbejder for Frikirken på Havnen. Præsteparret Sten og Else Thomsen havde fået meget klare og præcise profetier om, at det var i disse lokaler, de skulle være. Derfor kom der naturligvis mange spørgsmål og frustrationer, da lokalerne brændte.
„Vi er blandt andet kommet til den konklusion, at vi jo VAR DER“, siger Jan Møller. „Man fortæller jo heller ikke, hvor længe Lazarus levede, efter han blev opvakt fra de døde!“

Støtte og omsorg

Kirken har oplevet meget støtte og omsorg fra andre i tiden efter branden. Der kom mange varme og støttende hilsner og profetier om de nye lokaler.
Derudover har Frikirken på Havnen modtaget flere økonomiske gaver fra blandt andet et missionsselskab og seks californiske kirker, som slet ikke kendte Frikirken på Havnen. Desuden har Partners-in-Harvest fællesskabet, som kirken er knyttet til, også støttet meget.
– Tingene går stille og roligt fremad. Vi skal nok blive klar igen, siger Jan Møller.