Arresterer koptisk præst – fordi han afslørede politiet

En koptisk præst er blevet arresteret, anklaget for at have taget del i urolighederne mellem kristne og muslimer i Al Kosheh i det sydlige Ægypten omkring nytår. Muslimske vidner påstår, at fader Gubrail Abdul Masseih skød på muslimske fodgængere fra et tårn den 2. januar, den dag mindst 21 kristne blev dræbt, og 50 huse og butikker, ejet af kristne, blev brændt af en skare på 3.000 muslimer.
Men menneskerettighedsorganisationen Freedom House i Washington D.C. hævder, at præsten er blevet arresteret, fordi han afslørede en uvillighed hos politiet til at stoppe volden. Kristne i Al Kosheh, sammen med koptiske embedsmænd og et antal muslimske avisskribenter tror, at det lokale sikkerhedspoliti har medansvar for, at volden eskalerede. Uroen er den værste i Ægypten i to årtier.