Europæisk dokument om mellemkirkeligt samarbejde

Et nyt dokument, der omhandler omgangsformer mellem Europas kirker, skal til behandling i den danske folkekirke, skriver Kristeligt Dagblad. Dokumentet er netop oversat og udsendt til de 10 stiftsudvalg for mellemkirkeligt arbejde. Initiativet kommer fra Konferencen af Europæiske Kirker og Den katolske Bispekonference i Europa. Der er ikke noget læremæssigt indhold i dokumentet, og derfor kan Det Mellemkirkelige Råd svare alene, uden, at det skal omkring landets biskopper, vurderer sekretariatsleder Ane Hjerrild fra Det Mellemkirkelige Råd. Det er heller ikke meningen, at landets menighedsråd skal inddrages på samme måde som ved diskussionen af Porvoo-erklæringen og Fælleserklæringen om Retfærdiggørelseslæren. Det er planen, at et svar skal være klar den 1. september.