Radikale vil nu også have en kirkepolitik

De Radikale vil nu også have en formuleret politik om kirken. Partiet har ikke før haft en egentlig kirkepolitik, men havde oprindelig tilknytning til den grundtvigske „husmandskristendom“ før partiet blev talerør for en overvejende ateistisk kulturradikalisme.
Partiets hovedbestyrelse har vedtaget at sende et oplæg til kirkepolitik ud til debat blandt medlemmerne. Oplægget anbefaler f.eks., at civilregistrering og ægteskabsindgåelse skal overgå til de borgerlige myndigheder. Ligestilling mellem folkekirken og andre trossamfund bør tilstræbes, og De Radikale ønsker at fremme demokrati i folkekirken.
Det er de Radikales Margrethe Vestager, der for øjeblikket er kirkeminister. Partiets kirkepolitiske ordfører er Henrik Svane. Især sidstnævnte har stået for en mere markant kirkelig profil end tidligere radikale kirkeordførere. Henrik Svane er gift med provst Marianne Christiansen, datter af biskop Henrik Christiansen, Ålborg. Han er far til syv børn, cand.phil i musik, højskolemand og teater-instruktør.