Ultraortodoks jøde ny borgmester i Jerusalem

Jerusalem har fået rabbiner Uri Lupolianski som ny borgmester. Med 51,62 procent af stemmerne.Araberne boykottede valget, alligevel siger Lupolaianski:
­ Jeg bliver ordfører for alle i et forsøg på at fjerne frygten i Jerusalems ikke-religiøse befolkning.

Far til 12 børn

Den tidligere viceborgmester Uri Lupolianski skrev historie, da han blev Jerusalems første ultraortodokse borgmester, efter at Ehud Olmert trak sig for at blive medlem af Sharon-regeringen. Lupolian-ski skrev igen historie, da han blev valgt til borgemester.
Lupolianski er mest kendt, fordi han startede hjælpeorganisationen Yad Sara. Den nye ordfører forsøger at fremstille sig som en moderat leder, som ikke vil gøre noget ved den status quo-situation, som råder mellem religiøse og ikke-religiøse jøder i Jerusalem.
Ifølge Radio Kol Israel vil Lupolianski ikke presse på for at få flere jødiske bydele i Jerusalem. Tidligere borgmester Ehud Olmert har understreget, at jøder også må bygge og bo, hvor de vil i Jerusalem.
Lupolianski tilhører Det forenede Tora og Judaisme-parti. Han siger, at han ikke vil tage nogen afgørelser, som ikke bliver støttet i Rådet for Tora-lærde mænd.
Den nye borgmester er 51 år og far til 12 børn.