De har bygget 22 kirker i Kenya siden februar

Danskere hjælper pastorer med at opfylde drømmen om større – og flere – kirker
til at rumme de mange, som vil være kristneBirgitte og Søren Pedersen fra Kenya har hjulpet med tagkonstruktionen til hele 22 kirker i Kenya siden 1. februar, fortæller de i deres sidste nyhedsbrev. Hjælp til kirkebyggerier opmuntrer initiativrige pastorer til at plante nye menigheder.Således har en pastor, der fik hjælp til en kirke i 1999, allerede startet 8 nye kirker. Og hans egen menighed er desuden vokset fra 120 til over 200 medlemmer.
– Det er virkelig høsttid i Afrika. Og det gælder om at høste, mens tid er, siger det travle missionærpar med henvisning til den bibelske metafor. Selv om ca. 40 pct. af befolkningen i Kenya er protestantiske kristne, er missionsarbejdet langt fra færdigt endnu. Og når pastorer får praktisk hjælp til f.eks. en kirkebygning, kan de stort set selv klare det åndelige, at prædike det kristne budskab.
Byggesæt…
Birgitte og Søren Pedersen har base i Eldoret i Kenyas højland og rejser derfra ud med tagkonstuktioner læsset på lastbilen. Dygtige afrikanske medarbejdere hjælper Søren med at stille søljer og spær op, og tagplader sørger for, at menigheden kan samles i kirken, allerede inden murene er opført. Det er så menighedens opgave at gøre kirken klar med mur, døre og vinduer, samt gulv. Det viser sig, at det kan de nemt klare, opmuntrede af at være hjulpet så godt på vej.
Lastbilen har netop været i Turkana i det nordlige Kenya med hele 6 tagkonstruktioner, hvoraf de 4 kirker allerede er opstillede.
Birgitte og Søren Pedersen blev udsendt fra Pinsemenigheden i Esbjerg i 1988, mens menigheden selv stod i et stort byggeprojekt. Deres bog om arbejdet, Gud er trofast, kan bestilles gennem Udfordringen.