Hæderlig Roman

– om en ung mand i 1400-tallets FirenzeThomas er en ung studerende, der ankommer til Firenze for at blive uddannet inden for køb-mandsvirksomhed, så han kan overtage sin fars forretning. Men Poul Løvborgs roman Thomas er langt fra en „Morten Korch-idyl“ om forviklinger mellem kønnene og mellem rivaler og helte og skurke, selv om den også har de ingredienser.
Det er først og fremmest en roman om politik, om magtkampe i Firenze i slutningen af 1400-tallet, hvor den katolske kirke er ved at miste indflydelse, og en ny tids – renæssancens – tanker har slået an. Thomas bliver gennem en kort kærlighedsaffære meget modvilligt viklet ind i denne magtkamp og efterhånden tvunget til at tage stilling til den. Historien udvikler sig dramatisk og Thomas med den – således at han bliver en bevidst troende.
Poul Løvborg har nok talent for at skrive, og hæderlig som helhed er hans debutroman da også, men bortset fra den korte indlagte kærlighedshistorie engagerer og overbeviser den ellers ganske interessante (kirke)politiske historie ikke for alvor læseren – formentlig fordi den er for komprimeret, og der ikke er indlevelse nok i den.

Poul Løvborg:
Thomas
161 sider • 168 kr.
Queenswood