Kan kristne være frimurere?

Hver 13. præst i Folkekirken er frimurer.
– Frimureri kan ikke forenes med kristendom. Jeg har fået et vist indblik i frimurernes ritualer, og det er en religion for sig.
Så skarpt formulerer pastor Lars Messerchmidt i Kristeligt Dagblad sin modstand mod den gamle verdensomspændende orden; han er som stedfortræder for Danmarks katolske biskop helt på linie med Vatikanet, der siden 1983 officielt har været kritisk over for logen, bl.a. på grund af dens hemmelighedskræmmeri.
I Danmark har logen nu åbnet sig lidt for offentligheden, og det er bl.a. oplyst, at hver 13. præst i Folkekirken er frimurer. Lektor Karsten Fledelius finder okkulte træk i logens ritualer, så for ham er det positivt, at danske præster kan være med til at forhindre, at de udvikler sig til hedenskab.