Terps frifindelse omstødt

Men de har anket afgørelsen og venter en endelig afgørelse i september
Hanne og Erik Terps frifindelse for børnemishandling på børnehjemmet Lovelight blev i maj omstødt af en appel-ret i Rumænien, men er igen anket af parret.Det fremgår af nyhedsbrevet fra den skotske presbyterianske kirke „Stonelaw Church“, som støtter det danske missionærpar. Heri fortæller Miriam og Malcolm Lowrie om retsagen den 12. maj, hvor de sociale myndigheders anke over den tidligere frifindelse blev behandlet i Arad i Rumænien.
– Imod al forventning blev Erik og Hanne fundet skyldige – og må nu imødese en vare-tægtsdom og store bøder.
– Imidlertid har Hanne og Erik anket denne afgørelse. De er sammen med deres sagfører fortrøstningsfulde, at der kommer en korrekt afgørelse ud af denne anke, skriver nyhedsbrevet, som opfordrer til at bede for Terps i den vanskelige situation. Udfordringen har talt med Erik Terp, som bekræfter, at appelretten har idømt dem 3 års fængsel, som imidlertid ikke skal afsones pga. en generel amnesti for domme under 5 år.
– Vi regner helt sikkert med, at dommeren kommer tilbage til samme kendelse som ved lokalretten…ikke skyldig, siger Erik Terp fra Rumænien.
Sagen forventes at blive afgjort i slutningen af september.

Erik og Hanne Terp anklages af tidligere medarbejdere for børnemishandling, men nægter sig skyldig.

I Ekstra Bladet og TV

Sagen skabte stor opsigt i medierne, da den kom frem i 1999. Et dansk par, Sanne og Jesper Fuchs, som havde arbejdet på børnehjemmet, sendte en klage til myndighederne i Rumænien med beskyldninger imod Hanne og Erik Terp for børnemishandling. Sagen blev undersøgt af politiet, som først afviste sagen. Europamissionen, som oprindeligt formidlede gaver til arbejdet, trak sig ud efter et besøg med en dansk psykiater og generalsekretæren i 1999.
Men i 2000 sendte Fuchs en rapport til myndighederne i Danmark, som blev sendt til Rumænien, hvorefter sagen igen rullede.
Da Lovelight fik en ny ansat i 2000, tog hun sagen op igen. Efter omtale i medierne blev Hanne og Erik sigtet for børnemishandling og børnene fjernet. Derefter trak sagen ud i ti måneder, før myndighederne førte sagen. Efter at anklageren havde ført sine vidner, afviste retten sagen, fordi der ikke var hold nok i anklagerne. Udfordringen omtalte frifindelsen på forsiden af nytårsnummeret 2003.
Men i maj kom sagen altså for igen, og parret blev nu dømt. Det er denne afgørelse, de har anket, og som forventes afgjort i september.
Henri.