Én gang til

Brev:

Kære Orla
I vinter bad du for mig på Allerød Bibliotek. Jeg sagde til dig, at Gud havde sat tænder fast for 6/7 år siden ved forbøn, og de sad der stadig.
Når Han hjalp dengang, kunne Han hjælpe én gang til, fordi en tand igen havde løsnet sig. Du bad for tænderne; men du bad også om, at Gud ville fjerne årsagen til problemet. En måneds tid senere gik jeg til forbøn for mine tænder igen et andet sted. Der blev bedt for mine tænder; men jeg fik også at vide, at jeg havde en sygdom i kirtlen på halsen. Jeg skød det fra mig i en uges tid, hvorefter jeg gik til lægen. Jeg fik taget forskellige prøver, og resultatet blev, at jeg havde gået med en stofskifte-sygdom i alt for lang tid, hvilket havde bevirket, at skjoldbrusk-kirtlen var vokset til unormal stor størrelse.
Jeg vidste godt, at der var noget ”galt med mig”; men jeg var aldrig gået til lægen, hvis ikke du havde bedt Gud om at fjerne årsagen til de dårlige tænder, og Gud efterfølgende talte til mig, da jeg igen gik til forbøn. Jeg bliver behandlet for for lavt stofskifte og har det meget bedre.
Imidlertid får jeg at vide, at skjoldbrusk-kirtlen aldrig kommer til at fungere igen. Det er mit ønske, at den kommer til det. Og jeg vil bede dig sende mig en salveklud.
Den sidste, du sendte mig, bar vores hund et stykke tid, efter at den var faldet og havde ødelagt knæleddet. Den skulle aflives; men i dag er alt OK og mere til. Vi bad meget for den.
Venlig hilsen
K.H., Gilleleje

Svar:

Årsagerne

Kære K.H.
Det er rigtigt, at jeg ofte under forbøn føler mig ledet til at bede Jesus om at helbrede ikke blot sygdommen, men også årsagen til sygdommen. Det er jo sommetider sådan, at årsagerne til fysisk lidelse og smerter ligger helt andre steder i vores legemer, end vi tænker os.
Ja, nogle gange ligger årsagerne i vores psyke, somme tider endda i psykens dybere lag. Men Jesus kender os bedre, end vi kender os selv, og for ham er intet umuligt. Lad os bede til Ham med tro for din helbredelse.