Giv dem en chance

Det lakker mod enden i årets ekspedition. De 46 dage i Malaysia er nu overstået, også for jer der har siddet og fulgt med, eller blot er blevet opdateret af mig gennem de ugentlige „klummer“. Det eneste, der nu mangler for at tilendegøre årets ekspedition, er et finaleshow på mandag, og hvad der sker og skal ske der, ved jeg lige så lidt som dig. Det er altså ikke helt slut endnu, så den store opsumering og konklusion vil jeg gemme til næste uge.

Jeg har tidligere været inde på, at Robinson uden deltagere ikke ville fungere. Naturbilleder i 13 afsnit ville aldrig overleve andre steder end på Animal Planet og Discovery. Undtagelsen kunne være, hvis man lavede en Robinson for truede dyrearter…….hmmm, nej!
Os deltagere har altså fået lov til at farvelægge de streger, der var tegnet op i forvejen. Os 22 medvirkende er/var snart Robinson 2003. De af jer, der har set Robinson, har grint, grædt, råbt, bedt og sultet med os foran skærmen, og fået lov til at se en lille del af vores feriebilleder, men husk, at det er en lille del. Du kan sagtens have haft en fed ferie med familien, selv om det eneste, jeg ser video fra, er der, hvor I punkterer på motorvejen i Tyskland og lillesøster brækker sig i bilen. På samme måde kan Frank, Lisbet, Claus, Rie, Hans o.s.v. være fine og gode folk, selvom man har set sider, der taler for det modsatte. I har jeres vurdering af hver enkelt deltager, og jeg har selvfølgelig også min. Når jeg ser programmerne om mandagen ved jeg, at der er mere end man ser. I må tænke jer til det, men lad tanken komme andre til gode. Det gælder Robinson og det gælder din hverdag. Lad os give folk en chance for at vise os hvem de er, og inden vi lukker helt af, så lad os give dem en chance til.
Hans, som røg ud på dag 7, fik en chance til i mandagens afsnit og glæden fortrængte øjeblikkeligt bitterheden i hans øjne. Selv da jeg mødte ham igen efter at være røget ud anden gang, mindre end et døgn efter, var glæden stadig større end skuffelsen. Han fik lov til at vise, hvem han var en sidste gang.

I Robinson, og faktisk også i vores hverdag vil vi sjældent få et meget detaljeret billede af folk vi møder, men lad os give dem en chance alligevel. Skuffer de – så giv dem en chance til.
Du drømmer ikke om, hvor mange gange Gud igen og igen har givet dig og mig en ny chance, selvom vi skuffer Ham!