Hvad skal vi med nærdødsoplevelser?

Vi har ind imellem beretninger om mennesker, der har overskredet grænsen til det hinsides. Disse oplevelser er naturligvis udpræget subjektive. Ingen har mulighed for at kontrollere, at virkeligheden bag døden virkelig er som beskrevet. Det eneste vi kan holde os til er, at beretningerne principielt stemmer overens.
F.eks. buddhistmunken i Mongoliet der døde og tre dage senere kravlede ud af kisten og prædikede for „kollegerne“, at der er et helvede (Udf. 34/2000).
Den nigerianske præst, der døde ved en trafikulykke, kom i himlen og blev sendt tilbage for at formane de kristne til at leve et helligt liv (Udf. 14/2002).
Den zambianske præst, der inden han overhovedet blev kristen, døde og kom til en slags „paskontrol“, hvor han fik at vide, at troen på Jesus var eneste adgangsbillet (Udf. 39/2003).
Den danske præst, Kirsten Mørch-Nielsen, der var død i ti minutter, mødte Jesus og så sit liv passere revy og fik sine motiver bedømt (Udf. 41/2003).
Og nu i dette nummer Lea Krog, der før sin „himmelrejse“ var passiv kulturkristen, men efter nærdødsoplevelsen brænder for at fortælle om Gud, synge for Ham og hjælpe andre mennesker *).
Er der nogle principper, der går igen?
Ja, vi får bekræftet, at der er „et eller andet“ efter døden…
I denne åndelige verden er der åndelige væsener, personer kaldet engle, dæmoner, djævel, Gud, Jesus…
Her skal mennesker stå til regnskab for sine gerninger. Livsførelse har konsekvens, enten belønning eller straf.
Hvad kan vi så bruge nærdødsoplevelser til?
Det samme som profetier: De er glimt fra en anden verden, ubundet af tid og rum. Som profetier kan de enten formane eller trøste, hjælpe os til at stramme op eller tænde et håb når det hele ser umuligt ud.
Men som profetier kan de ikke endegyldigt bevises. I hvert fald ikke før de er gået i opfyldelse.

*) Links til alle historier nedenfor

1:
– Buddhist munk opstod fra de døde

2: – Død mand opstår i Nigeria

– Himmel og Helvede

3: – Død vakt til live?

– Stærk forkyndelse af død som blev levende

4: – Kirsten var død i 10 minutter


Artiklen fortsætter efter annoncen:5: – Lea har været en tur i Himlen