Saudiarabien løslader kristne

To egyptiske kristne, som blev fængslet for knap to uger siden, fordi de stod i spidsen for en husmenighed, blev i tirsdags beordret løsladt af en saudiarabisk prins. Sabry Awad Gayed, som er børnelæge, og Eskander Guirguis Eskandar, der arbejder som tømrer, blev arresteret og fængslet den 25. oktober i Saudi Arabiens hovedstad Riyadh. Da de blev fremstillet for den offentlige anklager, fandt de ud af, at de var tiltalt for evangelisering og „etablering af et tempel“.
De to koptiske kristne har, siden de fik arbejde i Saudi Arabien adskillige år tilbage, mødtes med andre udenlandske kristne til private gudstjenester i hjemmene.
Efter at have modtaget en skriftlig klage over, at de to var blevet fængslet „øjensynligt uden grund,“ gennemgik prins Sultan bin Abdul Aziz al-Saud, som er Saudi Arabiens 2. vicepremierminister og forsvarsminister, i mandags sagens akter, hvilket førte til løsladelsen af de to, oplyser Åbne Døre.