Ganske enkelt himmelsk!

Der blev knækket nødder, og skallerne fløj muntert i alle retninger.
Duften af friskbagte småkager fyldte hele huset.
Det var en varm, tryg følelse. Julen var nær. Snart ville vi fejre Jesu Kristi fødsel. Det ville blive en kostelig tid.
Og måske ville der også falde et par gaver af ….Midt i forventningens glæde følte jeg pludselig en stikkende smerte i højre side. Jeg var kun seksten år og havde endnu livet foran mig. Fortrøstningsfuldt tænkte jeg, at smerterne nok ville forsvinde igen. Men om natten blev de endnu værre.
Næste morgen måtte jeg køres til lægen. ”Lad os håbe, det ikke er for sent”, sagde han med alvorlig stemme. ”Blindtarmen skal fjernes med det samme.” Med disse ord tog han telefonen for at ringe efter en ambulance.

Elizabeth Mittelstaedt
er redaktør for det tyske kvindeblad Lydia

På sygehuset blev jeg straks lagt i narkose. Timer senere vågnede jeg op og havde frygtelige smerter, som stammede fra komplikationer. Juleaften ringede min mor til en præst, som skulle give mig nadveren for sidste gang. Alle troede, at jeg skulle dø.

Han læste for mig, hvad Bibelen siger om Himmelen, om dens skønhed og herlighed, og hvordan den skildrer, hvad der venter os der. Så bad han, at Guds vilje ville ske i mit liv. I dette øjeblik mærkede jeg en vidunderlig fred. Jeg glædede mig til at komme i himmelen for at opleve hjemmet ved Gud og se Jesus.

Kort efter faldt jeg i søvn. Da jeg næste morgen slog øjnene op, blev jeg forbavset: Jeg var endnu ikke i himmelen! En lille smule skuffelse sneg sig ind i hjertet på mig, men da jeg fandt ud af, at jeg ikke mere havde ondt, kom min glæde snart tilbage.

Siden er der gået mange år. Men jeg har bevaret det som en dyb hemmelighed, at: Gud må have en plan for mit liv, når han dengang lod mig blive på jorden.

Når alt kommer til alt, er vores tid på jorden kun kort – måske 70 eller 80 år, som profeten i Salme 90 siger. Derefter kommer evigheden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men himmelen er et sted, som vi kun ved lidt om. Hvor kan vi få sandheden herom at vide – og være sikker på, at det er sandheden? Hvem hjælper os til at finde ud af, hvordan der er i himmelen, hvordan vi kommer der, og hvordan vi vil leve der? Hvilket forhold vil vi da have til andre mennesker og til Gud? Hvad betyder det at være et sted, hvor alt er ”nylavet”?

Guds ord taler ofte og fuldt af forventning om himmelen: om dens skønhed, fuldendthed og harmoni. Det er kilden til vores viden.
Ganske vist er det kun Gud, som kender hele sandheden – men han har dog ikke ladet os helt hen i det uvisse, men givet os et kort kig ”gennem nøglehullet”.Gud har en vidunderlig plan for os alle.