Parabolgymnastik

Det står jo i den gode bog, at vi ikke skal græmme os, „for græmmelse hviler i tåbers favn“. (Prædikeren 7,9)
Så i stedet for at græmme mig over alt det skidt, der dagligt udsendes fra de kommercielle TV-kanaler – hvilket kun skader mit eget og familiens humør – har jeg allerede for et par år siden installeret en parabol til at modtage kristne kanaler.
Der findes nemlig en hel vifte, som sender fra Eutelsat-satelitten (Astra 2) på 29,5 grad øst – foruden en del på 19,5 grad øst – 24 timer i døgnet!
Nu kan de ikke-engelskkyndige også være med. To nye nordiske kanaler – nemlig Gospel Channel fra Island og Visjon Norge – sender nu også både på dansk, norsk og svensk. Det er på Thor-satellitten på 1 grad vest. Elevation 27 grader.
Den slags grad-betegnelser er jo sort snak for de fleste, men for os parabol-freaks giver det stor mening – og besvær!
For nogle måneder siden kom en VVS-mand vist til at skubbe til parabolen, da han skulle udskifte tagrenden. Ellers var det en djævelsk storm, der blæste parabolen ud af kurs.
Mange gange har jeg forgæves forsøgt at finde tilbage til satelitten med kompas og en mobiltelefon på taget, mens min søn John i stuen betragtede den – altid uforandrede skærm.
Til sidst spurgte jeg en parabol-veteran, Johs. Bjerre fra Rødekro, om han kunne hjælpe mig – igen! Han kom med hele sit udstyr, og i susende blæst brugte vi en lørdag på carportens tag – desværre uden resultat. Vi forstår stadig ikke hvorfor. Forfrosne og fyldt med græmmelse måtte vi ved mørkets frembrud opgive. Og et par dage efter hørte jeg, at Johs. havde fået lungebetændelse af strabadserne…
Jeg lokkede derefter min tekniske bror op på taget. Og da vi havde opgivet at styre med kompas, købte han i Jem&Fix en lille målefidus, som peb højt, når vi kom i nærheden af en satelit. På den måde fandt vi i løbet af kort tid både Thor og Astra og andre satelitter 36.000 km. i himmelrummet.
Hver gang jeg nu bliver træt af de dårlige TV-kanaler, så slår jeg over på de kristne – og bliver i stedet „velsignet“.
Der er sikkert mange traditionelle danske kristne, der ville blive dybt forargede over den frie form, man her forkynder på. Men jeg er færdig med at blive forarget over andre kristne. Mere end én gang er jeg blevet hjulpet og opmuntret af folk, som jeg tidligere har taget afstand fra.
Den slags får én til at holde mund og lytte – eller se.
Så – stil blot ind på de kristne kanaler og bliv fyldt med noget positivt i stedet for mere græmmelse. Men køb den dér pibende målefidus, hvis du ikke vil have lungebetændelse eller falde stivfrossen ned fra taget.