Nytårsfortsættet

Jeg er ikke særligt udholdende. Eller tålmodig. Engang bestemte jeg mig for at sætte mit vækkeur til at ringe tidligt for at bruge tid med Gud. Første morgen var god. Jeg tog tøj på og satte mig hen til bordet og læste i Bibelen. Sådan gik det vist også næste morgen. Da vækkeuret ringede dagen efter, tænkte jeg, at man vel lige så godt kunne ligge i sengen og læse i Bibelen. Det gik også fint. Dernæst tænkte jeg, at jeg også bare kunne bede der i sengen. Så lå jeg og spærrede øjnene op i loftet, mens jeg bad. Tidligt om morgenen. Da jeg vågnede næste morgen, tænkte jeg, at man jo også kan have lukkede øjne, når man beder….
Det endte selvfølgelig med, at jeg faldt i søvn, og der gik ikke lang tid, før jeg opgav projektet med at stå tidlig-ere op.
Men jeg har prøvet mange gange siden. Nogle gange lykkes det, andre gange ikke. Men jeg giver ikke op.
Jeg stoler ikke på nytårsfortsætter. De virker i højst en uge efter nytår for mit vedkommende. NU vil jeg løbe en tur hver anden dag. NU vil jeg gøre min lejlighed ren lidt oftere. NU vil jeg sørge for at få sovet mere. NU vil jeg ringe til mine venner lidt oftere. Fortsætterne holder bare ikke særligt længe. Egentlig bestemmer jeg mig for mange ting hver dag. Det er ikke nok bare at bestemme sig for det én gang. Det kan være, at man hellere skulle indføre ‘hverdags-fortsætter’. Så har man nemlig mere end én chance om året for at gøre det bedre.
Jeg vil stadig gerne bruge længere tid med Gud hver morgen. Måske bliver jeg bedre til det med tiden. Men sikkert ikke. Jeg er sulten efter mere af Gud, og jeg vil gerne lære Ham bedre at kende. Det er ikke altid særligt nemt at bruge den tid, der skal til. Alligevel er det grunden til, at jeg prøver hver dag.
For et par år siden begyndte jeg at spørge Gud, om der var et eller andet, Han ville sige til mig for det nye år. Jeg spurgte Ham lige omkring nytårsaften. Sidste år var det en linje fra en sang. Det var rigtigt godt at have det ord med i løbet af året. Han har noget, som Han gerne vil give os med i det nye år, og det er bare om at spørge Ham. Jeg ved ikke, hvad det er endnu, men jeg ser frem til at Han fortæller mig det.
Og nåh ja, nytårsfortsættet (eller hverdags-fortsættet): I det nye år bestemmer jeg mig for at stå lidt tidligere op om morgenen for at bruge tid med Gud…