Børneinspirator: Mor og far bør give troen videre

– Det er kirkens ansvar, at udruste forældre til at gi’ den kristne tro videre til deres børn, siger hovedtaler ved stor fælleskirkelig børnemedarbejderkonference I weekenden d. 26.-28. marts inviterer initiativgruppen B-M-K til deres anden fælleskirkelige børnemedarbejderkonference, denne gang med temaet „Øjne der ser“.

Kirken skal hjælpe forældrene med at give troen videre til deres børn, siger Dave Roberts

– Forældre skal fungere som præster og apostle for deres egne børn, siger konferencens hovedtaler, Dave Roberts. – Og det er kirkens ansvar at hjælpe dem til at udfylde den rolle.
Baggrunden for konferencen er ønsket om at uddanne og dygtiggøre medarbejdere i det frivillige kristne børnearbejde.
For også at give børnemedarbejderne faktuel viden om børn er speciallæge i børnepsykiatri Gideon Zlotnik på talerlisten lørdag formiddag. Udover fællessamlingerne tilbyder konferencen en lang række workshops.
Samarbejdet om konferencen er så bredt som det kan være og viser, at fælleskirkeligt arbejde ikke behøver at være vanskeligt. Arrangørerne bag konferencen kommer ligesom deltagerne fra stort set hele det danske kirkeliv.
– Flere fra arrangørgruppen kendte hinanden fra tidligere arrangementer, så det var egentlig ikke så svært at komme i gang, siger Jørgen Andersen, som er talsmand for arrangørgruppen.
– Vi arbejder sammen om andre projekter i forskellige sammenhænge, hvilket har gjort processen med samarbejde lettere.

Børnearbejdet må prioriteres

Konferencens arrangører har ladet sig inspirere af organisationen „Children’s Ministry“ i Eastbourne, England, hvor også konferencens hovedtaler, Dave Roberts, kommer fra. Han var for fem år siden med til at starte en børnemedarbejderkonference i Eastbourne, hvor der hvert år kommer 1.500-2.000 deltagere. Sidste år udkom hans bog „God’s Plan for Children“, som er et kald og en udfordring til kirkerne i dag om at prioritere børnearbejdet ved at følge en syvpunktsplan for opdragelse, opmuntring og omsorg.
Et centralt emne er forældrenes rolle som åndelige vejledere for deres børn.
– Hovedansvaret for den åndelige opdragelse af barnet er ikke givet til kirken, men til forældrene, siger Dave Roberts.
– Vi har været gode til at opmuntre forældrene til at bekræfte deres børn eller udøve disciplin. Nu er vi nødt til at hjælpe dem med at give deres tro videre.

Vil provokere for kirkeledere

Forud for konferencen bliver der afholdt tre seminarer for kirkeledere i hhv. København, Aalborg og Fredericia, hvor bl.a. Dave Roberts underviser.
– Jeg vil provokere os alle til at se både på Bibelen og vores historie. Vi er nødt til at ændre de strategier, som kun er koncentreret om møder. Vi er nødt til at tænke over, hvad vi mener om barnets åndelige udvikling. Det er på tide med nytænkning, siger Dave Roberts.
– Vi tror også, at det er meget vigtigt, at kirkeledere og præster bliver mindet om alvoren i, at den opvoksende generation får evangeliet at høre, tilføjer Jørgen Andersen.
– Vi tror, at Dave Roberts kan være med til at opmuntre og give de danske præster ny inspiration i deres tjeneste.

Store forventninger

Både arrangører og hovedtaler har store forventninger til arrangementerne.
– Jeg forventer, at mange kirker vil øge de ressourcer, de vier til børnene, med mindst 100 pct., siger Dave Roberts.
– Vores håb er, at de mange deltagere efter konferencen vil stå bedre rustet til deres daglige arbejde blandt børn, slutter Jørgen Andersen og oplyser, at det stadig er muligt at tilmelde sig seminarerne og konferencen.

Læs mere på www.b-m-k.dk.