Snart klar til en ny tur i garderobeskabet

Den nye Disney-filmatisering af C.S. Lewis’ billedrige Narnia-fortælling fra 1950’erne når de danske biografer juledagJuledag løber første del af C.S. Lewis’ legendariske Narnia-fortælling over de danske biograflærreder. De første trailers er allerede på nettet og lover godt, mens kristne over hele verden forbereder sig på, at filmen skal øge interessen for kristendommen.

Den nye Narnia-film indeholder alt, hvad et rigtigt eventyr bør indeholde. Se trailers på www.narnia.com

Løven, Heksen og Garderobeskabet, som er første del af fortællingen, minder om andre eventyrfortællinger som for eksempel Harry Potter og Ringenes Herre. Men hvor J.R.R. Tolkien (Ringenes Herre) afviste at have skrevet bøgerne som forkyndelse, indrømmer C.S. Lewis gerne, at han havde et højere mål med den meget læste serie.
Alvorlig forkyndelse, kaldte han sit forsøg på at forklæde kristendommen i et eventyrunivers og derved forkynde kristendommen på en måde, som børn kunne forstå og kunne blive optaget af.
Gennem de i alt syv Narnia-fortællinger leder han læserne igennem en række af de væsentligste kristne grundsandheder.
Historien er fyldt med kristne allegorier og symboler. Mest oplagt er kæmpeløven Aslan som et stærkt billede på Jesus, som døde og opstod for at redde verden.

Søger Narniacs

En amerikansk kristen marketing-gruppe efterlyser allerede nu Narnia-fans, som kunne tænke sig at blive såkaldte Narniac Generals.
På samme måde havde kult-serien Star Trek en gruppe såkaldte Trekkies, som forsøgte at skabe opmærksomhed om rumeventyret.
Marketingfolkene har planer om at uddanne en person i hver by til at reklamere for Narnia-filmen og gøre opmærksom på det kristne budskab i filmen. Oplæringen begynder allerede i løbet af sommeren, så de nye Narniacs er helt parate til den amerikanske premiere den 9. december.

Shrek-instruktøren

Det er Disney og instruktøren bag filmene Shrek og Shrek 2, Andrew Adamson, der har kastet sig over Narnia-bøgerne, som Lewis skrev fra 1950-1956. Til sin hjælp har Adamson hele Disney-koncernens setup til at skabe en ægte eventyrkulisse.
I filmen møder vi de fire Pevensie-søskende, Lucy, Edmund, Susan og Peter, som under en gemmeleg kommer til det eventyrlige land Narnia gennem et magisk garderobeskab.
Her møder de talende dyr, dværge, skovguder og andre væsener. Men en ond heks har kastet en forbandelse over landet, som derfor er dækket af kulde og sne.
Men med hjælp fra Narnias hersker, løven Aslan, tager børnene kampen op mod heksen.
Den nye film afløser den gamle BBC-serie i ni afsnit, som jævnligt er blevet vist på dansk tv.