Stort værk om vor glemte ur-historie

Aril Edvardsen afslører ny side af sig selv – og vor glemte verdenshistorie
Det er ikke arkæologi og forskning i menneskets urhistorie, man forbinder med den norske verdensevangelist Aril Edvardsen.Men her kommer han så med første bind i en tre-binds serie om urhistorien: 462 sider spækket med information, så man ind i mellem tænker: Er der da ingen ende på, hvad den mand véd?

Verdensevangelist
med speciel hobby

Til de, der ikke kender Arild Edvardsen, skal det nævnes, at han formentlig er den evangelist i Nord-Europa, der har talt til flest mennesker, og drevet det mest omfattende missionsarbejde.
Men hvis læserne forventer, at bogen om „Herakles” har en klar forkyndelse, bliver de skuffede. Dette er ikke en „kristen” bog, men en spændende historisk bog, som viser, at den almindelige vestlige opfattelse af historien er meget mangelfuld.

Gamle landkort…

Aril Edvardsen afslører ved hjælp af et væld af kilder, at der allerede før Syndfloden (i Kobberalderen ca. 4500-3300 før Kristus) og i Broncealderen (ca. 3300-1200 f. Kristus) skete en omfattende sejllads på verdenshavene, og at både Amerika og Afrika m.fl. blev opdaget og udplyndret for ædle metaller på den tid – tusinder af år før Columbus (gen)opdagede Amerika.
Bogen viser, at de samme religiøse billeder, navne, skrifter og pyramider optræder på den anden side af Atlanten, som i Sumer og Egypten.
Længe før vi (gen)opfandt den runde jord og de 360 grader, fandtes der landkort, som brugte disse grader. På disse årtusind gamle kort ser man floder og omrids af Amerika, Afrika og Antarktis indtegnet med en præcission, som vi først i nyeste tid er i stand til!
Og tilmed vises Antarktis og Grønland uden is – og når man i moderne tid har boret under den kilometertykke iskappe, har man opdaget, at kortene passede…
Disse oplysninger burde rokke ved den herskende opfattelser af istider, syndflod -ja, udvikling og skabelse.
De gamle civilisationer, som bl.a. byggede pyramiderne, besad en viden om målemetoder og om stjernerne, som får os til at tvivle på, om verden i virkeligheden har udviklet sig. I hvert fald har der i tidligere tider været intellektuelle højdepunkter, som vi ikke senere har nået.

Virkelighed bag
de religiøse sagn?

Bag de sagn og myter, vi kender fra historien, ligger en virkelighed, som nu er glemt.
Titlen kommer fra det græske sagn om Herkules (Herakles), der for at sone drabet på sin familie skal renses ved at gennemgå 12 prøver i „underverdenen”. Den sidste af disse er at hente de gyldne æbler fra Hesperides.
Edvardsen argumenterer overbevisende for, at disse sagn er religiøse omskrivninger af historien. Underverdenen er i virkeligheden verden nedenunder – downunder, som de siger i Australien – på den anden side af jorden, „hvor der er lyst om natten”…
Og Herkules jagt efter de gyldne æbler er jagten på metaller i Amerika og Afrika, som Edvardsen påviser er sket længe før vor tidsregning, men siden er glemt.

Værd at vide

Jeg ved fra min egen beskedne oplysningsvirksomhed om Noas ark, at hvis man ikke er bidt af urhistorien, så kan alle de spændende oplysninger synes ligegyldige.
Derfor burde Aril Edvardsen havde pointeret tydeligere i sin bog, hvorfor han bringer disse oplysninger – og hvilke konklussioner, de må føre til. For stoffet er så overvældende, at man let går i stå, hvis man ikke ser, at dette fører os frem til en ny forståelse af os selv og verden.
Vigtige spørgsmål
i vor moderne tid
Selv siger Aril Edvardsen:
– Folk er for tiden vældig optaget af at finde tilbage til deres rødder.
– På mange af de kendte TV-kanaler som History Channel, Discovery, men også på almindelige kommercielle kanaler, sendes nu programmer hvor folk søger efter menneskenes oprindelse. Mange mener jo, at vi kommer fra aberne.
– Jeg har arbejdet med dette bogprojekt i 4 år. Flere ganger har jeg spurgt Gud: “Hvorfor skal jeg arbejde med dette? Jeg er jo evangelist”.
Men da er det som om at Den Hellige Ånd har fortalt mig at dette er meget vigtig, fordi disse eksistentielle spørsmål optager flere og flere i den tid vi lever i.
– Det er vigtigt, at ikke kun New Age-inspirerede personer og evolutionister får lov at dominere med deres tanker, men at vi også kan præsentere et bibelsk svar, som også bygger på videnskabeligt dokumenterede fakta, siger Edvardsen. Han har i sin bog samlet oplysninger fra palæontologi, arkæologi, historie, geologi, mytologi, antropologi, biologi, oceanografi, hydromekanik, arkeastronomi, kartografi, metallurgi, samt forhistoriens meteorologi og verdensøkonomi med dens internationale handel. Disse oplysninger sammenligner han – især i de kommende bind med hvad Bibelen fortæller om menneskets oprindelse og erobring af jorden.
– Vi vil da se at alle sporene peger i samme retning, lover Aril Edvardsen.
Jeg kan i høj grad anbefale denne pragtfulde bog, og de to næste som følger – hvis man skal dømme ud fra de foreløbige oplysninger.
En oplagt julegave!

Aril Edvardsen:
Herakles Gylne Epler
1. bind i „Solgudens Autostrada”, 462 sider, indb. illustreret, 298 kr. Hermon. Kan bestilles hos Udfordringen.

Bind 2: Ofirgullets makt

Bind 3: Pyramiden og Orionmysteriet


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bind 4: Atlantis & Globusenes hemmelighet
(Anmeldelse følger).