Jagten på drømmepartneren

Trin 2: Hvordan du scorer en kristen kæreste?
Mange har igennem tidens løb prøvet at svare på det spørgsmål.

Kirsten og Simon scorede hinanden med pandekager og venskabelige slagsmål

Men jeg søger svar ved et par som er noget for sig. Det er nemlig lykkedes en vaskeægte jyde at score en hardcore københavner. Hør hvad Kirsten Andersen og Simon Sandvad har at sige om scoringsprocesser.
Da jeg får fanget det krudtfyldte par mærker jeg en vis nervøsitet over det, der skal foregå. De er tydeligvis ikke vant til at være i så utrolig gode hænder, når de skal udtale sig om deres scoretricks. Da nervøsiteten lægger sig, får dem til at give os nogle læresætninger.
Hvad var det der gjorde at det blev jer to?
Simon: ”Jeg tror helt sikkert, det har spillet en stor rolle, at vi har kendt hinanden i et års tid. Vi har været i bibelgruppe sammen, og det har gjort, at vi har fået talt om nogle vigtige emner inden.”
Kirsten: ”Ja og så følte vi vel, at vi forstod hinanden på en særlig måde.”

Pandekager

Hvem scorede hvem i jeres forhold?
Simon: ”Altså, man scorer jo ikke en, der ikke vil scores. Det var Kirsten, der havde lavet pandekager den dag vi begyndte at komme sammen. Og så sloges vi…”
Kirsten: ”Aftenen forløb meget anderledes end jeg havde forestillet mig. Jeg vidste, at nu ville jeg vide, hvor det førte hen med vores forhold, men så jeg lavede pandekager til ham.. Og så sloges vi ja..
I sloges???
Kirsten: ”Ja Simon ville gerne bare have lov til at gramse på mig, tror jeg! Vi slås ret meget!”
Parret begynder så småt at bokse til hinanden, og af frygt for selv at blive revet ind i kampen, spørger jeg, om det alene er scorevenligt.
Simon: ”Nej, jeg ved ikke, om det er mit scoretrick, men jeg kan godt lide at sidde ovenpå hende efter en god slåskamp.”
Inden de to kampduer går helt bananas i noget alla elskov, må vi hellere få styr på det kemiske!
Og hvad var det der gjorde, at I passede sammen og fik scoret hinanden?
Simon: ”Jamen det er jo et elendigt spørgsmål! Et som man ikke lige kommer udenom, men det er der ikke noget svar på. Det handler om de følelser man har for hinanden. Egentlig kan alle mennesker vel passe sammen på et eller andet plan. Det handler om, at have følelser for hinanden. ”
Hvad gør I så for at pleje jeres forhold, så følelserne bliver ved med at være der?
Kirsten: ”Vi slås!”
Kirsten er klar med den knyttede næve igen, men for alles bedste dukker Simon sig i tide.
Simon: ”Ej vi snakker meget sammen. Om gode som triste emner, og så prøver vi, at huske at bede sammen også. ”
Kirsten: ”Vi lærer hinanden at kende..”
Er der nogle særlige hensyn I må tage fordi I begge er kristne?
Kirsten: ”No sex!”
Simon: ”Ja ellers synes jeg ikke der er noget vi gør anderledes. Vi kan også nyde lidt vin sammen…”

Glæden over at
være kærester

Er I stadig nyforelskede eller er I ligesom faldet ned efter the score?
Simon: ”Det varierer lidt. Nogen gange kommer der bare et kæmpe smil på mine læber – især hvis jeg fortæller andre om Kirsten.”
Kirsten: ”Altså den der helt nye score-jubel er nogenlunde erstattet af glæden over at være kærester. Men den anden dag, da jeg skulle med toget, fulgte Simon med derhen og på stationen var vi bare helt gakkede sammen. Vi gemte os bag plakatsøjler og da jeg kom ind i toget lavede vi grimasser til hinanden, og Simon stod og sang for mig på den anden side af ruden. Det var bare ultra skørt og nok også pinligt, men det var vildt sjovt, og så fik jeg den følelse igen… – af at være helt nyforelsket.”
Jeg tænkte nok, at et ujævnt forhold som dette mellem en jyde og københavner, ikke kunne gå helt normalt for sig. Alligevel har de noget, som alle vil have.
I har jo været ret heldige, kan man sige.. I scorede hinanden og er begge gået ind i et seriøst forhold. Hvordan kan man efterligne det?
Simon: ”Hold fast man skal kæmpe! Både inden og efter.”
Kirsten: ”Tålmodighed.”
Simon: ”Indimellem går vi hinanden lidt på klingen. Og der er det vigtigt, at man får talt om det bagefter. Vi er meget åbne overfor hinanden, og sørger for at få fortalt, når vi kæmper med noget personligt. Det kan let gå udover den anden, når der er noget.”
Kirsten: ” Det der var vigtigt for mig inden, var at jeg ikke fortalte nogen, der kendte Simon, om kemien mellem os. I almindelige flirts kan det hele let gå op i det, at man skal rapportere til veninderne om det, og så kommer man måske til at forcere noget.

”Jeg hader de der tomme scoreprojekter”

– Det var meget hårdt for mig ikke at tale om det, men jeg er sikker på det var det rigtige. Det sikrede, at jeg tog Simon for den han var, og ikke fordi der var blevet pisket en stemning op om os. Jeg hader de der tomme score-projekter!”
I tog det altså begge to meget seriøst, da I begyndte at komme sammen?
Simon: ”Ja helt sikkert. Det havde vi tænkt meget over inden.”
Hvor finder man så en kristen kæreste?
Kirsten: ”Man er nødt til at finde et udvalg. Hvis man gerne vil have en kristen kæreste, men aldrig møder nogle unge kristne, så er det jo svært. Man må færdes i de kredse – fx i en ungdomsforening som vi gjorde.”
Simon: ”Hvis jeg havde mødt Kirsten på et dansegulv, så havde jeg haft svært ved at tro på, at hun ikke også bare ville finde en til der. Men nu ved jeg, at Kirsten lægger lige så meget i forholdet som jeg gør, fordi vi har mødt hinanden i en kristen forsamling.”
Kirsten: ”Jeg havde også lovet mig selv at være 100% ædru, da jeg gik ind i forholdet.”
Parret har næsten scoret mig med al deres snak om ægte ædru kærlighed. Mon de mener det….?
Det sidste spørgsmål—Skal I giftes?
Simon: ”Ja det er bestemt det vi stræber efter. Hvis ikke jeg havde den motivation, så ville jeg være nødt til at stoppe forholdet.”
Kirsten: Det bliver forhåbentligt ikke relevant…”
Simon: ”Vi skal til Afrika, og købe en gård med en elefant og håndboldbane og et værksted.”
Kirsten: ”Ha ha… Det var faktisk noget, jeg slyngede ud engang for sjov, og så en morgen skriver Simon til mig: Nu har jeg ligget en halv time og tænk på hvordan man får lov til at have en elefant privat i Danmark….”
Parret slutter med at kysse hinanden og brygge lidt videre på drømmene. En ting er sikkert! At score er for nogle unge en seriøs sag, der kan ende meget meget lykkeligt. Så på med vanten, og scor en rigtig god kristen kæreste! Næste gang skal kærestepar have gode råd til sex.
Eller gode råd til ikke sex…