Er kirken også for unge

Temadag skal lære kirken at kommunikere relevant til unge.Der skal holdes kirke på en anden måde, end vi traditionelt gør, hvis unge skal føle kirken er relevant. Folkekirken i Haderslev Stift tager tyren ved hornene.Biskop Niels Henrik Arendt nedsatte et udvalg, der arrangerede den første temadag sidste år med stor succes. Lørdag d. 20. januar mødes Haderslev Stift igen på Munkensdam Gymnasium i Kolding for at komme et skridt videre i spørgsmålet om, hvordan kirken kan tiltale unge mennesker mellem 15 og 25 år.

Brug idéerne lokalt

– Vi drømmer om, at man i lokale grupper måtte få inspiration til at tage hjem og arbejde for, at kirken ville blive klar til at møde de unge dér, hvor de er, siger arrangementskomitéen, og biskop Niels Henrik Arendt følger op:
– Nu havde vi den første temadag sidste år og oplever, at udfordringen går på at få de gode tanker fra dagen formidlet ud til sognene, så de kan arbejde videre med det.
Hvordan arrangerer man gudstjenester for unge? Og hvordan undgår man, at det bliver en enkeltstående event?
Dagen starter med oplæg og debat og slutter med workshops om både gudstjenester for unge og om musik for unge.
Domprovst Kim Eriksen fra Haderslev fortæller om ”samarbejde hen over sognegrænser i arbejdet med unge og kirke”, og Børge Schmidt fra Danmarks Kirkelige Mediecenter i Århus fortæller om ”Hvordan kan vi sælge kirken til de unge?”
To workshops ledet af Betty Madsen (arrangerer rockgudstjenester for unge i Sct Catharinæ Kirke, Ribe), Simon Stagis Nielsen, (kirkepilot fra SUK (Samtaleforum for Unge og Kirke), der lavede et kirkepilotprojekt ’Lokummet brænder’ i Holstebro 2004). Desuden skal organist Hans Dammeyer ved Abildgård Kirke i Frederikshavn drøfte musikforholdene.