Israels eksistens viser, at Bibelen er sand

Dansk-Jødisk Venskab fejrede Israels 60 års jubilæum i København sidste weekend. Tog pulsen på danske kirkers holdning til Israel.- Når vi fejrer Israels 60 års jubilæum, fejrer vi det på grund af Guds løfter og hans trofasthed, sagde Oded Shoshani på Dansk-Jødisk Venskabs fejring af Israels 60 års jubilæum den 20.-21. september i Evangeliekirken i København. Han deltog i stævnet sammen med sin kone, Sandy.Sandy og Oded Shoshani er præstepar i King of Kings hebraiske menighed i Jerusalem. De er messiastroende jøder. Hun er immigreret fra USA, mens han er sabra, indfødt israeler. Sandys tjeneste er først og fremmest at række ud til enlige mødre og brudte mennesker. Hun bragte et stærkt vidnesbyrd om Gabriella, der flere gange havde forsøgt at tage sit eget liv, men fandt fred og lægedom hos Jeshua.
De var begge rørt over at lytte til Anne Mari Heimdal Edlers meget smukke sang ”We love you Israel” og fortalte at sangen havde givet dem tårer i øjnene. De var taknemmelige over at møde mange mennesker, der elsker Israel og Guds ejendomsfolk og beder for situationen i Mellemøsten.
Oded Shoashani talte med udgangspunkt i ”Glæder jer, I folkeslag, sammen med hans folk” (Rom.15:10). Han talte om løftesfolket og løfteslandet og var ked af, at mange kristne i dag siger, at vi har misforstået Bibelen og taler om, at menigheden har overtaget Israels rolle, til trods for, at Guds løfter står evigt fast.
– Gud forandrer sig ikke. Det gør han heller ikke i forhold til udvælgelsen af Israel.
Syv repræsentanter fra dansk kirkeliv gav gennem en panelpræsentation indtryk af Israels plads i en del af dansk kirkeliv.

Oded Shoshani opfordrede den kristne forsamling til at glæde sig sammen med Israel.

Karl Kühn fra Pinsekirken i Tønder talte meget stærkt og varmt om ”Israel og profetierne” og beklagede, at det profetiske ord om Israel nedtones i dansk kirkelivs forkyndelse til trods for, at ingen andre folk og nationer har deres fremtid profetisk forudsagt.
Erik Fahnøe fra Kristent Fællesskab i Rødovre fortalte om aliyah, der egentlig betyder opstigning – opstigning til Jerusalem og handler om jødernes hjemvenden til Israel og sagde:
– Israel og profetierne om folket og landet er et objektivt bevis på, at Bibelen er sand.
”Israel og menigheden” var emnet for Jørgen Mortensen, Apostolsk Kirke i København. Han var for 10 år siden med til at lave Apostolsk Kirkes manifest med deres syn på Israel og menigheden. Apostolsk Kirke er foreløbig den eneste kirke, der har lavet et sådant manifest. Han talte om Israel og menigheden som søskende, hvor menigheden var adopteret ind i familien
Lilian Bakae fra Pinsekirken i Vejle, der har været i Israel som senior-volontør en række gange talte om ”Israel og volontører” og gav spændende eksempler fra hendes arbejde på et børnehjem og et plejehjem, hvor hun sammen med andre volontører fra Dansk-Jødisk Venskab har været med til at række ud til de svageste af de svage i Israel efter devisen ”Trøst, ja trøst mit folk”.
Kirsten og Per Nielsen fra Pinsekirken på Amager talte om ”Israel og medierne” og opfordrede tilhørerne til ændret sprogbrug.
– Hvorfor sige Vestbredden, når der er tale om Judæa og Samaria? Hvorfor sige Palæstina om Israel, når 80 pct. af Palæstina ligger i Jordan?, spurgte Per Nielsen.
Knud Erik Larsen fra Missionsforbundet i Aalborg talte om ”Israel og rejser” og opfordrede til at rejse til Israel, besøge landet, opleve det Hellige Land på nært hold.
Formand for Dansk-Jødisk Venskab, Eva Ravn Møenbak, fortalte om de fælleskristne forbønsmøder for Israel, der finder sted i København den 3. mandag i hver måned.