22-årig formand vil fremme lokalt arbejde

På trods af sin unge alder er det kristne arbejde ikke ukendt for Andreas Højmark Andersen. Som formand for Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund vil han hjælpe de lokale.Andreas Højmark Andersen ønsker at styrke det lokale arbejde og vil gerne arbejde i folketinget en dag. Han blev valgt som formand for Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund i sommer.

Andreas Højmark Andersen står til højre, ved siden af ægteparret Liz og Norm Hewitt, fotograferet da Børne-Medarbejder-Konferencen tog rundt i Danmark og holdt lokale inspirationsaftener.

I en alder af blot 22 år er Andreas Højmark Andersen formand for en organisation med 1100 medlemmer. Men han ser ikke alderen som en hindring, tværtimod.
– Jeg har ikke set det som noget negativt, for vi er en børne- og ungdomsorganisation, så det er interessant, at vi som ledelse er unge. Det giver et helt andet ’touch’, at det er unge, der driver værket, og at det ikke er ældre, der skal tilpasse det lokale arbejde til unge.
– Det er lettere for mig at arrangere for børn og unge, fordi vi selv ved, hvad der er interessant og rykker, siger Andreas Højmark Andersen.

Ydmyg over for opgaven

Han havde været næstformand i BBU i to år, inden han i sommer blev valgt ind som formand. Det skete under et landsmøde, der blev holdt på Baptisternes Missionsstævne i Mariager. Og det er et arbejde, der er spændende.
– Det har selvfølgelig været en stor udfordring, men også en velsignelse. Det er en udfordring, som man skal være ydmyg over for, for man er valgt af og repræsenterer en organisation med 1100 medlemmer fordelt på 30 lokalforeninger. Men det har givet mig meget personligt, og erfaring og ansvar, som jeg ikke kunne have fået andre steder.
– Personligt har det været godt at mærke, hvad der sker i det lokale, og se, at nogle af initiativerne, som besluttes på landsplan, bærer frugt og gør en forskel i foreninger og kirker, siger Andreas Højmark Andersen.

Tidlig erfaring

Han bor i Aalborg, men studerer jura i Århus på fjerde semester. Han ved endnu ikke, hvor han havner efter det femårige studie, men han kunne godt tænke sig at arbejde i et ministerium eller komme i folketinget som folkevalgt politiker.
Andreas Højmark Andersen har i mange år været engageret i kristent arbejde. Som 14-årig blev han valgt ind i den lokale ungdomsforenings bestyrelse, og siden har han haft forskellige ansvarsområder.
I 2006-2008 var han ansat som ungdomsleder i både Bro og Hjørring baptistkirke.
Andreas Højmark Andersen er en engageret mand, og det kan også godt knibe med at finde tiden til det hele, indrømmer han.
Ud over formandsposten, der i øvrigt er frivilligt arbejde, og jurastudiet i Århus, arbejder han også som ungdomsleder 12 timer om ugen i Betel Kirke i Aalborg.
Derfor er det også med en del erfaring, at han begyndte som formand.

Fokus på lokalt arbejde

Fokuset er på det lokale arbejde, fortæller han. Det er nemlig de lokale, der driver organisationen, og det er dem, der leder børn og unge til tro.
– Jeg vil gerne gøre det lokale arbejde endnu mere synligt og være med til at udvikle nye ledere, der kan tage ansvar lokalt, og udvikle materiale, der kan bruges, så de lokale ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang, siger Andreas Højmark Andersen.
Hans moivation er, at vi som kirke er kaldet til at gøre en forskel. Det er derfor, han selv er engageret i det lokale arbejde og i Baptisternes Børne- og Ungdomsorganisation.
– Det handler om det lokale arbejde, at gøre en forskel for Guds rige. Det er det, der driver mig hver dag og får mig til at stå op og løse mine opgaver, – og så høre, at det bærer frugt, det er det ultimative mål.