Må ikke søge efter en kristen

EU-direktiv imod forskelsbehandling
bruges til at indskrænke religionsfrihed.Forleden blev jeg ringet op af politiet. Jeg var sigtet for overtrædelse af loven om forskelsbehandling.Grunden var, at vi – ligesom Kristeligt Dagblad – i sommeren 2008 havde bragt en annonce fra Dansk Europamission, hvori man søgte en økonomisekretær.
”Vi forventer af dig, at: du er personlig kristen”, stod der blandt forventningerne til ansøgeren.
Annoncen blev anmeldt til politiet af en organisation, som kaldes ”Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination” ved advokat Niels-Erik Hansen. (Man skulle ellers tro, at en sådan organisation havde til opgave at modvirke racisme…) Men derfor kører der altså nu en sag, hvor man forsøger at få os dømt.
Loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet er baseret på et EU-direktiv. Formålet burde være at sikre, at ingen på det almindelige arbejdsmarked udelukkes pga. religion, køn, race eller seksuel orientering.
Men denne lov får meget uheldige virkninger, når den – som her – bruges til at forhindre idé-baserede organisationer i at søge folk med samme idé som dem selv.
Det er selvfølgelig helt uholdbart, hvis en kristen institution ikke må ”forvente, at du er kristen”.
Strengt taget behøver en økonomichef vel ikke have samme overbevisning som sin organisation, og vi har fx på Udfordringen jævnligt haft folk ansat i forskellige stillinger, som ikke nødvendigvis var kristne eller helt enige i det, vi står for. Men det er rimeligt, at man i et team for en missions-organisation må forvente, at alle i ledelsen er med på idéen – at udbrede den kristne tro.
Anklagen er et typisk eksempel på, hvordan ateister og andre i dag forsøger at indskrænke vores religionsfrihed og ytringsfrihed. Derfor må vi tage kampen op – hver gang det sker. Idé-baserede og religiøse organisationer bør selvfølgelig friholdes for kravet om ikke at forskelsbehandle, når det gælder deres eget idé-grundlag.

Af redaktør Henri Nissen