Har missioneret for jøder i 15 år

’Back to sender’ hedder mottoet hos Israelsmissionens Unge, der nu i 15 år har sendt evangeliet retur til jøderne. Ung Udfordringen var med til ”Shalom Night” i ÅrhusIsraelsmissionens Unge holdt i fredags ”Shalom Night” i Århus og fejrede 15 år med mission for jøderne.

Christel Korsgaard har været udsendt af Israelsmissionens Unge til Jerusalem, hvor hun hjalp med socialt arbejde.

– Vi er teenagere, men vi har en voksen erfaring i at drive mission til jøder. Så vi føler os ældre end en teenager, men ligesom en teenager har vi stadig mange projekter kørende og vores visioner er store, siger Peter Madsen, ungdomssekretær i Israelsmissionens Unge (IU).
Han glæder sig over, at ungdomsorganisationen i 15 år har været med til at bringe evangeliet tilbage til jøderne.
– Vi har været med til at omvende jøder og skabe forsoning i Israel, siger Peter Madsen.
De unge har flere projekter i samarbejde med moderorganisationen, Israelsmissionen, fx Musallaha-projektet, der skaber forsoning mellem kristne jøder og kristne arabere.
Men ‘Meet the People’ er IUs eget projekt. Her udsender de hvert halve år otte unge, både kristne og ikke-kristne, til at pleje handicappede børn og unge i Jerusalem. Samtidig er de unge voluntører tilknyttet den danske præstefamilie i byen.
– Man får kulturen ind under huden, samtidig med at man har en kristen base med præsteparret i Jerusalem, siger Peter Madsen.

Så flere sider af Gud

Christel Korsgaard er en af disse voluntører. Hun kom hjem sidst i februar efter et halvt år i Jerusalem, hvor hun hjalp til på et hospital.
– Det vekslede mellem morgen- og aftenvagter, hvor vi gav børn og unge med muskelsvind personlig pleje, fulgte dem i skole og legede med dem, siger Christel Korsgaard, der selv fik meget ud af sit ophold i det bibelske land.
– Jeg lærte meget om mig selv og mit forhold til Gud i det halve år. Jeg så flere sider af Gud. Fx bliver Jesus sammenlignet med en hyrde, og dem har de stadig i Israel. Der står også i Bibelen, at Jesus var i en ørken. Sådan én har vi ikke i Danmark, men det ser man også i Israel, siger Christel Korsgaard, der også blev klogere på den konflikt, der er i landet, og som skiller arabere og israelere.
Ligesom forsoning er et relevant tema i Israel, er det også vigtigt for os i Danmark, mente Christian Rasmussen, der til daglig er præst i Immanuelkirken i Tel Aviv.
Han talte om aftenen om, at ligesom vi er blevet forsonet med Gud, og skal forsone os med andre mennesker, skal vi også forsone os med os selv, dvs. acceptere, at vi er mennesker, og at Gud er Gud.