Ny morgenandagt for unge

Danmarks Radio flytter Morgenandagten væk fra P2. Lover ny morgenandagt på sms og internet.
KLF, Kirke & Medier må fra 1. november 2011 vinke farvel til Morgenandagten på P1. Til gengæld har DR lovet mediebrugerorganisationen en ny morgenandagt for unge.

Snart vil unge på deres iPhone kunne modtage en kristen andagt hver morgen.

I efteråret 2010 indsamlede KLF, Kirke & Medier over 14.000 underskrifter for at bevare Morgenandagten fra Københavns Domkirke på DR’s analoge FM bånd.

Ikke værst

Men programmet flyttes nu over på DR’s digitale radio, den såkaldte DAB-radio, og transmitteres desuden over DR2. Og det er faktisk ikke værst, mener KLF’s landsformand Lars-Peter Melchiorsen:
– Vi havde helst set, at den traditionelle morgenandagt blev på FM-båndet – især af hensyn til de ældre, der nu skal stille ind på nye kanaler og til bilisterne, der slet ikke kan modtage det digitale DAB-signal. Men vi kan glæde os over, at Morgenandagten bevares i programtilbuddet, og at DR udvikler en ny, siger han.
I dialogen med DR i januar har KLF Kirke & Medier nemlig fået tilgodeset et længe næret ønske.

Hvad med børnebørnene?

– En bemærkning fra et bestyrelsesmedlem om at gøre noget for medlemmernes børnebørn blev nøgleordet for den videre dialog. Vi har nu fået tilsagn om en ny morgenandagt, og det er vi meget glade for, siger Melchorsen.
Den ny morgenandagt skal især tilgodese børn og unge. Der er tale om et helt nyt og frisk koncept, hvor kristne sange og indlæg fra præster skal formidles til de unge via netradio, podcast og sms.
– DR har sandt at sige indgået i en seriøs dialog med os om hele problematikken, siger Melchiorsen.
– Ingen andre public service-virksomheder i verden går mig bekendt ind i en lignende dialog om programvirksomheden – og da slet ikke om religiøst stof.

Halv mio. danskere lytter til programmer om tro

Og derfor fortsætter KLF, Kirke & Medier dialogen med DR:
– Det vigtige er nu, at programmer som ”Religionsrapport”, ”Mennesker og tro” og ”Før søndagen” ikke får ringere sendevilkår, siger han og roser DR’s trosredaktion i Århus.
– Deres store arbejde kvitteres af de ca. 500.000 danskere, som hver uge ser og lytter til redaktionens faste programmer.