Katastrofe at fjerne kristendom fra læreruddannelsen

Trods hård kritik fra både studerende og lærere vil regeringen gøre faget kristendom til et
valgfrit linjefag. Det vil gå ud over elevernes dannelse, siger Religionslærerforeningen.Uddannelsesminister Morten Østergaards vil sløjfe faget ”kristendom/livsoplysning/medborgerskab” (KLM) i læreruddannelsen for at styrke pædagogik og lærerfaglighed.

Morten Østergaard (Radikale) er Uddannelsesminister.

Formanden for Læreruddannelsens Religionslærerforening, Michael Riis betegner beslutningen som katastrofal. Han mener, at ændringen savner enhver begrundelse.

Forhastet beslutning

– Det er vildt forhastet at køre en sådan beslutning igennem udelukkende på baggrund af en rapport, som ikke har et eneste godt argument for, at grundfaget KLM skal afskaffes.
Man vil styrke lærerfagligheden, men gør det modsatte ved at afskaffe det eneste fag, der giver lærerne en evne til at overskue sammenhænge og problemstillinger i nutidens kulturelle og religiøse virkelighed,
Det er et kæmpe brud med læreruddannelsens forbindelse til almendannelsestanken, og det vil selvfølgelig gå ud over elevernes dannelse, siger Michael Riis til Kristeligt Dagblad.

Kritik fra støttepartierne

Også Jens Henrik Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti, er kritisk overfor regeringens udspil.
Alligevel er partierne DF, V og K sammen med regeringspartierne med i forliget om den nye læreruddannelse.
Undervisningsministeren betegner faget KLM som en lappeløsning. Han vil hellere sikre, at kristendomsfaget styrkes som linjefag frem for at sikre, at alle får et ”minikursus i kristendom”.
Formanden for de Lærerstuderendes Landskreds, Tobias Holst foretrækker at beholde faget KLM i læreruddannelsen. Det er vigtigt at eleverne er ”i stand til at gebærde sig i et globaliseret samfund”, siger han.
Kristendomsundervisningen har været et obligatorisk fag for alle kommende lærere siden 1700-tallet.
Bodil