OL-stjerne fortryder ikke

Den 30-årige amerikanske 100 meter hækkeløber Lolo Jones skaber debat med udtalelser om, at hun stadig er jomfru. Samtidig bliver hun kritiseret for at ville pleje sit image.Den 30-årige amerikanske sprinter er kommet i mediernes søgelys efter opsigsvækkende kommentar om, at hun ikke har haft sex med nogen endnu. Hun vil vente til ægteskabet.

Den yndige og meget talentfulde hækkeløber er i medierne blevet beskyldt for at være mere interesseret i sit image end sine præstationer. Det afviser hun dog selv fuldstændigt.
Foto: fra Lolo Jones facebook-side.

Det har skabt stor interesse fra mange medier. Faktisk har det skabt så meget interesse, at nogle af hendes holdkammerater har udtrykt sig negativt om hende.
Lolo Jones har siden OL i 2008 været i mediernes søgelys. Her førte hun løbet, inden hun ramte den andensidste forhindring, og måtte skuffende komme ind på en 7. plads. Hun har siden hen vist sig at være meget åben omkring sin kristne tro.

Stadig jomfru

For nylig i et interview fortalte den smukke løber, at hun stadigvæk er jomfru. Hun fortæller, at det er det sværeste, hun endnu har gjort i sit liv:
– Jeg er blevet fristet. Der er fyre, der har sagt til mig: ”Hey, du ved godt, at hvis du har sex, så kommer du til at løbe hurtigere”.
Jones’ svar er dog helt klart:

– Det er bare noget, en gave, som jeg ønsker at give til min mand. Men du må også forstå, at denne rejse har været hård. Hvis der er nogle jomfruer derude, så vil jeg bare sige til dem: Det er det hårdeste, jeg nogensinde har gjort i mit liv. Det er hårdere at vente med at have sex indtil ægteskabet end at træne for at komme til OL og at fuldføre gymnasiet, forklarer Lolo Jones.

– Hvis du gifter dig med mig, så er det i orden.
På hendes Facebook fan-side har hun over 150.000 fans, og der er flere, som tilbyder hende at ”løbe om kap med hende” – og give en kop kaffe. Jones forklarer, at de fleste fyre som regel synes, det er helt ok, at hun ikke har sex, før hun bliver gift.
– Men når der er gået et par måneder, så siger de: ”Nå, du MENER det virkelig?!”
– Så er det tid til at komme videre, siger Jones, som er blevet beskyldt for at gå for meget op i sit image.

Hård presse – sure løbere

Lolo Jones sluttede lige præcis uden en medalje ved dette OL. Hun blev nummer 4 i finalen og må dermed tage tilbage til USA uden den medalje, som hun har kæmpet for i de sidste 4 år.
På hendes Twitter konto kunne man tirsdag aften læse følgende:
– Sidder på et værelse og synger Desert Song af Hillsong. Den kører på repeat. Herre Jesus trøst mig, led mig og helbred mit brudte hjerte.
Hendes åbenhed generelt og ikke mindst om hendes tro har gjort nogle af hendes holdkammerater irriterede over den store opmærksomhed, der er om hende. Dawn Harper og Kellie Wells, som begge sluttede foran Jones på en anden- og tredjeplads siger:
– Fordi deres favorit (Jones red.) ikke vandt, så er det lige som om, at medierne stadigvæk trykker hendes historie og ikke trykker min. Det gør ondt, siger Harper.
Harper stiller også spørgsmålstegn ved, hvorfor Jones deler så meget af sit personlige liv i medierne.

Fortryder ikke noget

Jones har tidligere fortalt om, at hun voksede op på bistand og spiste mad betalt af staten. Hun boede med familien i kælderen af en kirke i Iowa.
New York Times udgav for nylig en artikel med titlen: ”For Lolo Jones handler alting om image”. Her kritiserer de hende og sammenligner hende med Anna Kournikova, som blev mere kendt for sit udseende end for sine præstationer på tennisbanen.
Det gjorde Jones både ked af det og rasende. I et interview kunne hun næsten ikke holde tårerne tilbage:
– De skulle støtte en af USA’s atleter. I stedet for rev de mig fra hinanden. Jeg synes, det var helt vildt, for jeg har arbejdet seks dage om ugen, hver eneste dag i fire år, for at løbe i 12 sekunder. Og at de bare rev mig fra hinanden på den måde er hjertesskærende, siger Jones, tydeligt berørt.
– Jeg har den amerikanske rekord i hækkeløb. Jeg har den amerikanske rekord indendørs, og jeg har to indendørstitler. Bare fordi jeg ikke praler med de ting, synes jeg ikke, at jeg skal blive behandlet sådan af medierne. Jeg var åben omkring mit liv og kæmpede for mit land. Det er en skam, at jeg skal bruge så meget tid på dette, når jeg allerede er så nedbrudt, som jeg er.
Og Jones fortryder ikke nogen af sine udtalelser:
– OL er kun hvert fjerde år, så man må bruge alle de muligheder, man har. Både når det gælder om at være en inspiration for mennesker og når det gælder om at hjælpe de sponsorer, som støtter én.
– Jeg fortryder ikke nogen af mine historier, eller at jeg har været i forskellige blade.
Og Lolo Jones har ikke mistet sit gode humør. Efter finalen skrev hun, kendetegnende for hende, lettere sarkastisk på Twitter:
– Tak Gud, fordi du teknisk set gav mig de bedste pladser på hele stadion, så jeg kunne se 100-meter finalen. Tillykke Sally (Pearson), Dawn og Kellie.


Artiklen fortsætter efter annoncen: