– Musik var min flugtplan

s22_stor_paul-colman-01Tidligere medlem af Newsboys føler sig endelig helt fri til at udtrykke sig. Han deler erfaringer på et lovsangsseminar på Børkop Højskole.
Mange kender den energiske og glade Paul Colman fra hans mange koncerter, men faktisk var musikken i begyndelsen en slags flugtplan for ham:

– Jeg tror, at jeg startede med at spille musik som en flugtplan og for at finde frihed. Jeg fandt aldrig plads socialt, og det eneste sted, jeg følte mig tryg, var, når jeg stod på scenen. Desværre byggede jeg min identitet op omkring mit liv på scenen. Jeg tænkte ikke over det, men det blev til store gener for mig og mine nærmeste i mange år, fortæller Colman.
Han har tidligere kunnet opleves på bl.a. Å-festival og har netop turneret i Norge på sin ”From the Saltland to the River”-tour.
Paul Colman udgav sidste år et album uden om pladeselskaberne, som han selv kunne bestemme indholdet af.
– Jeg ville ikke have nogen til at puste mig i nakken og fortælle mig, hvad de mente ville sælge bedre, forklarer han til christianmusiczine.com. Albummet blev financeret af ham selv og fansene.
– Jeg kan godt lide at skrive sange til mennesker, der måske ikke ved, hvem de selv er. Jeg prøver ofte at skrive tekster, der kan hjælpe kristne til at sætte ord og lyd på deres følelser, siger Colman, som er hovedtaleren på lovsangs-seminaret WorshipToday.
WorshipToday er for alle, der har lyst til at blive inspireret til at bruge deres gaver – eller få større kompetencer – indenfor lovsang gennem konkret og erfaringsbaseret undervisning. Indre Mission inviterer alle, uanset om de er lovsangsledere, forsangere, musikere, præster eller menighedsledere, skriver imu.dk.
WorshipToday finder sted d. 4.-6. oktober på Børkop Højskole.