Hvad kan kirken gøre for folk med anden religion?

Sognepræst Carsten Ørum Jørgensen har døbt 31 asylansøgere siden 2015.  En af dem var iranske Zohreh Echtedare, der i taknemlighed malede det store maleri af den sidste nadver og forærede det til Nørrelandskirken i Holstebro.
Sognepræst Carsten Ørum Jørgensen har døbt 31 asylansøgere siden 2015.
En af dem var iranske Zohreh Echtedare, der i taknemlighed malede det store maleri af den sidste nadver og forærede det til Nørrelandskirken i Holstebro.

Silkeborg Oasekirke holder orienteringsmøde med Carsten Ørum Jørgensen som oplægsholder.

Mange migranter, flygtninge, asylansøgere og andre med forskellig religiøs baggrund banker på kirkernes døre i disse år, men hvordan tager vi imod dem? Og hvordan møder vi dem med det kristne budskab?

Med baggrund i disse spørgsmål inviterer Silkeborg Oasekirke, Frichsvej 2, til et orienteringsmøde onsdag den 16. nov. i kirkens cafeteria. Her vil sognepræst Carsten Ørum Jørgensen fra Nørrelandskirken i Holstebro dele sine erfaringer om integration.

I Nørrelandskirken blev 19 nydanskere døbt 2. påskedag 2016, og man har siden december 2015 døbt 31 asylansøgere. Nu kommer ca. 40 asylansøgere fast i Nørrelandskirken, de fleste er fra Iran, men der er bl.a. også afghanere imellem.

Iranere bliver kristne

”Mange iranere bliver kristne. Nogle bliver kristne i Iran og flygter derfra. Andre bliver kristne under flugten, eller når de er her i landet.
Men når de vil døbes, skal de først komme til gudstjenesterne hver søndag i seks måneder. Så bliver prædikenen oversat først til engelsk og så til farsi, og de skal også gå til dåbsoplæring to timer hver uge. Det svarer lidt til konfirmationsforberedelsen”, forklarer Carsten Ørum Jørgensen til DR.

Under orienteringsmødet bliver der mulighed for spørgsmål og debat, og der serveres en kop kaffe til en tier, oplyser hjælpepræst Niels Peder Nielsen fra Silkeborg Oasekirke.