Nyt kursus i Børkop skræddersyr elever til kirkelige projekt-opgaver

Fx en kristen nærradio eller en diakonal organisation vil fremover kunne samarbejde med Børkop Højskole om et 5+-projekt. Foto: Peder O.R. Kølle.
Fx en kristen nærradio eller en diakonal organisation vil fremover kunne samarbejde med Børkop Højskole om et 5+-projekt. Foto: Peder O.R. Kølle.

Elever på Børkop Højskole kan med et ekstra ”5+” ophold blive bedre rustet til at arbejde i kirkelige organisationer.

Når en kristen nærradio skal i gang med en satsning på podcast, har de nu mulighed for at lave aftale med en elev på Indre Missions Bibelskole om at kickstarte projektet. Det er resultatet af en ny satsning og relancering af Børkop Højskoles 5+.

Tilbud til ’gamle’ elever

5+ er for elever, der allerede har fulgt et 5-måneders bibelskolekursus. Nu får de så tilbuddet om at påtage sig en projektopgave for en kirkelig organisation – og organisationerne kan byde ind med forslag til projekter.

– Vi forestiller os, at der kan blive tale om et bredt spekter af projektopgaver, forklarer skolens forstander, Robert Bladt. “Derfor håber vi, at både organisationer med fokus på diakoni, forkyndelse, mission og nødhjælp vil byde ind med mulige projekter, som vores 5+ elever kan vælge imellem.”

Værdier for Guds mission

Målet er, at elevens projekt skal bidrage med noget, der har reel værdi for Guds rige og Guds mission.
– Vi ønsker, at eleven skal opleve, at hendes indsats gør en reel forskel for nogle mennesker, hvad enten det er frivillige ledere på en børnelejr, som får hjælp til at lave en lækker kampagne for deres lejr, eller det er brugere af et værested, som får glæde af, at en elev fundraiser noget nyt inventar, forklarer Robert Bladt.

Elever på 5+ følger dog også undervisning sammen med skolens øvrige elever. 5+ projekterne skal udgøre 4 ugentlige lektioner i 5 måneder og en månedlig projektdag. Ellers følger 5+-eleverne undervisningen i bibel- og identitetsfag samt de interesselinjer, som den enkelte har valgt.

Højskolen har inviteret en bred vifte af kirkelige organisationer til at bidrage med projekter. Ønsket er, at 5+-eleverne vil udvikle deres kompetencer og få lyst til at engagere sig i kirkeligt arbejde efter højskoleopholdet. “Vi ser os selv som en bibelskole, der udruster unge til et liv med Gud og en tjeneste for ham”, forklarer Robert Bladt.

Børkop Højskole har de seneste 10 år haft mellem 22 og 49 elever på sine 5-måneders kurser.


Artiklen fortsætter efter annoncen: