Udfordringen Sommeravis

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Så er det igen blevet dejlig dansk sommer, og Udfordringen deles gratis ud til en masse nye læsere.

Vi håber, at der er noget i avisen, som kan glæde, opmuntre, interessere, vejlede…

For lige siden Udfordringen udkom første gang i 1973 og blev solgt på Strøget og ved Storkespringvandet i København, har formålet været at give læserne en positiv udfordring.

Men det er ikke en ligegyldig udfordring – for det handler om det vigtigste i livet. Noget, der ellers er tabu i de fleste andre medier og i store dele af samfundet. Nemlig troen.

Troen, der blev fortrængt

Hvis en moderne dansker i dag vil finde ud af det med Gud og Jesus, hvor kan han eller hun så gå hen?

I næsten tusind år var kristendommen en naturlig del af den danske kultur. Men de seneste årtier er kristendommen blevet fortrængt af aggressiv ateisme og åndløs materialisme.

Jo, men vi har da alle de smukke kirker. Og nogle steder er der meget kirkelighed.

Ja. Men hvis man ikke har været så heldig at blive født ind i et kristent miljø, hvordan skal man så finde ud af, hvad kristendommen går ud på?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er sjældent, man hører noget om, hvad kristendommen kan betyde – for mig.

Tidligere hørte alle elever i folkeskolen de gode bibelhistorier, som viser os, hvad der er rigtigt og forkert. Det kunne fx være historien om den barmhjertige samaritaner, som lærer os at tage os af de syge, svage og nødlidende.

I dag er det ofte småt med undervisning i moral og etik. I stedet lærer vi mange andre nyttige ting – men uden en bærende etik går det galt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mere end moral

Men kristendommen handler ikke kun om moral og etik. Den handler først og fremmest om Jesus. Det kan man bl.a. læse i artiklen her på siden og i artiklen.

Kristendommen handler om, at vi kan få tilgivelse for det, vi har fortrudt. I stedet for at fortrænge skylden i sindets mørke afkroge, kan vi få ”syndernes forladelse” og blive fri.

Det er vigtigt at få den sag i orden. For Jesus gjorde det klart, at livet fortsætter efter døden.

Vores sjæl, vores personlighed – alt det, vi er – fortsætter ind i evigheden. Og Jesus opfordrer indtrængende til at tage imod hans frelse, så vi rent ud sagt ikke skal ende i helvede…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du får åndelig indsigt

Kristendommen handler også om, at Gud sendte Helligånden, da Jesus forlod jorden.

Ved at modtage Helligånden kan vi få åndelig indsigt. Hvor vi før kun så verden på overfladen, materialistisk, får vi nu en dybere indsigt i den åndelige virkelighed bagved det, der sker.

Helligåndens kraft er så virkelig, at den også fører til, at mennesker kan blive helbredt ved et mirakel, som man også kan læse om.

Når man først har oplevet, at kristendommen virkelig er sand, så er det svært at holde for sig selv. Derfor forsøger vi gennem Udfordringen at give det videre og at give næring til troen – midt i en religionsforvirret verden.

Klik her for at bestille dit eget abonnement.