Norsk bibelselskab giver 30.000 bibler til Cuba

Det norske bibelselskab vil give kurve med bibler til 5.000 familier på Cuba. Her må man ikke importere bibler til videresalg hos boghandlerne.

På Cuba er der vækkelse, men det er ikke tilladt at importere bibler til videresalg hos boghandlerne. Bibelselskabet må kun uddele bibler, hvis de er fuldt finansieret udefra. Foto: Bibelselskapet.

I 2014 hjalp norske menigheder til med at skaffe en million bibler til Cuba. Kirkerne på Cuba vokser fortsat, og nu melder Bibelselskapet, at der igen er stort behov for bibler.

På den årlige ”Bibeldag”, som i år blev markeret den 30.-31. januar, var der fokus på indsamling af penge til bibler til Cuba.

I år har nedlukninger dog givet udfordringer i forbindelse med indsamlingen, fortæller bibelmissionsleder i Bibelselskapet, Bernt G. Olsen, til Kristelig Pressekontor.

Bibelmissionsleder i Bibelselskapet, Bernt G. Olsen, opfordrer til bøn for de kristne i Cuba. Foto: Bibelselskapet

Prøver at gå nye veje

Bibeldagen er ifølge Bernt Olsen en vigtig del af Bibelselskapets indsamlingsarbejde og bidrager normalt med omkring 10 procent af de indsamlede midler til organisationen. Nu prøver de at nå folk på andre måder end gennem traditionelle gudstjenester.

– Vi prøver at nå kristenfolket blandt andet gennem annoncer i blade og aviser. Vi fik også en ”pangstart”, da vi var med i en udsendelse på Kanal 10, hvor de også holdt indsamling til Bibeldagen, siger Bernt Olsen.

Han peger på, at en vigtig dimension med Bibeldagen også er bøn.

– Vi håber, at forbøns-siden også bliver varetaget, selv om folk ikke kan samles som normalt.

De sidste 20 år har alle kirker på Cuba været i stærk vækst,
og vækkelsen lever stadig.

Kirken blomstrer

Bibelmissionslederen fortæller, at den humanitære situation på Cuba er dramatisk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– De klarede sig længe bedre end mange andre lande i regionen, men nu er pandemien ude af kontrol også der. Den økonomiske situation gør, at mange ikke kan købe mad, fortæller Olsen.

Alligevel blomstrer kirken på Cuba. De sidste 20 år har alle kirker på Cuba været i stærk vækst, og vækkelsen lever stadig.

– De ønsker sig bibler, og vi tror, det betyder meget at få formidlet kontakt mellem dem og kristne i Norge, siger Bernt Olsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Eneste mulighed

Det kommunistiske regime på Cuba tillader ikke import af bibler til kommerciel brug. Dermed er bibelselskabet cubaneres eneste måde at skaffe sig en bibel på. Alle de bibler, som indføres i landet, skal være fuldt betalt af folk udefra.

– Myndighederne har bestemt, at kun bibelselskabet må indføre bibler. Det er en stor opgave at få distribueret dem retfærdigt, siger Bernt Olsen.

Strategisk uddeling

Missionslederen fortæller, hvordan en millionaktion i 2014 førte til endnu stærkere kirkevækst og behov for endnu flere bibler. I dette års aktion har de dog valgt en ny måde at gøre det på.

Her er udfordringerne store, men det er også her, at kirkevæksten er størst.

Tanken er, at de udvalgte nøglefamilier, hvor flere generationer bor sammen, efterhånden vil blive til nye kirker.

– Vi har samarbejdet med flere kirkesamfund om at udvælge strategiske familier i marginaliserede dele af landet. Her er udfordringene store, men det er også her, at kirkevæksten er størst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Tanken er, at de udvalgte nøglefamilier, hvor flere generationer bor sammen, efterhånden vil blive til nye kirker.

Familierne vil modtage en kurv, som indeholder både en børnebibel og ungdomsbibel til de yngste i familien, en bibel med stor skrift til bedsteforældre og en almindelig bibel til forældrene.

Med i kurven kan de også få en studiebibel, til brug for dem, som ønsker at lære mere, slutter Bernt G. Olsen.