Næsten 400 til Frikirkenets lederkonference

Frikirkefolket hyggede sig på tværs af deres kirkesamfund.

Frikirkenet oplevede en ny rekord, da man i weekenden holdt lederkonference i Kolding. Når de medvirkende tælles med, var der næsten 400.

Men Frikirkenet havde også sørget for at have nogle store trækplastre. Komikeren Casper Christensen var ligesom Melvin Kakooza (Tv-program: ”Hel sort”) inviteret som talere. De to nåede dog ikke frem, da en selvmordskandidat blokerede Storebæltsbroen. Til gengæld blev der vist et direkte telefon-interview med begge komikere fra hver deres bil, hvor Mikael Wandt Laursen talte med dem.

(Udfordringen bringer i julenummeret, hvad Casper Christensen fortalte om sin overraskende vej til tro på Jesus.)

Rørth, Stakset og Libak

Desuden medvirkede journalisten Charlotte Rørth, der blev kendt for bogen ”Jeg mødte Jesus” og siden har skrevet flere bøger i samme stil.
Fra Sverige havde man hentet den tidligere kriminelle Sebastian Stakset. Han har skrevet bogen ”Kun lyset kan besejre mørket”.

Anna Libak, Weekendavisens udlandsredaktør, som også er en af Danmarks førende eksperter inden for politiske forandringer, var også med. Desuden medvirkede teologen Anne Mie Skak Johansen, pastor Jesper Kure og gospelleder Rune Herholdt.

Konferencen blev ledet af generalsekretær Mikael Wandt Laursen Og der var bifald fra salen.

Bedre samtaler

Konferencen blev bundet sammen af Frikirkenets generalsekretær Mikael Wandt Laursen. Han er – ligesom de fleste af deltagerne – meget tilfreds med weekendens forløb:

– Vores formål var at undersøge, hvordan vi bedre kommer i gang med ”samtaler, der flytter”, som var temaet for konferencen.
Der er en stor åbenhed i befolkningen for tiden, og vi vil gerne i frikirkerne blive bedre til at have samtaler, der flytter. Derfor havde vi fredag også besøg af Charlotte Rørth, der jo er en pionér, når det gælder at komme i samtale om tro med en større kreds. Vi havde Anne-Mie Skak Johansen med, fordi hun har forsket i emnet, hvor den åndelige vakthed leder hen. Vi havde Jesper Kure med for at få en praktikers syn på, hvordan vi i kirkerne kommer i samtale med befolkningen.

Brug for evangelister

– For ikke at glemme, at der også er brug for evangelister, havde vi inviteret Sebastian Stakset, som jo er en svensk udgave af Nicky Cruz fra Korset & Springkniven. Han er en rå evangelist, og dem er der også brug for. Vi møder mennesker på forskellige måder, forklarer Mikael.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I den lange række af medvirkende kunne man desuden finde Dorthe Lykke Jensen, landsleder i Børn & Tro, Dina og Ulrik Siegumfeldt, ledere af Familienetværket og værested Nærværket i Kolding, Helle Rønne Samuelsen, leder i Rønne Vineyard, Jesper Fuchs, daglig leder af værestedet TC Taastrup-Klippen, John Nielsen, generalsekretær i Evangelisk Frikirke Danmark, Lars Midtgaard, ledende præst i Behtelkirken, og Tonny Jacobsen, formand for FrikirkeNet.

Bredere og bedre

– Vi gik bredere ud, end vi plejer, og det gav noget helt unikt. Mange oplevede, at det var relevant og nærværende for dem.

– Og hvad skal de gode oplevelser på denne konference så føre til?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Målet er jo, at vi bliver bedre til at føre samtaler, der flytter.

Tiden forandrer sig, og vi er nødt til at tale ind i den tid, vi er i. Men det er vigtigt at se, at det er muligt at gå med mennesker og hjælpe dem med at tro. Vi skal blive bedre til at tale Kristus op i vores tid, mener Mikael Wandt Laursen.