Frikirken Randers starter kæmpebyggeri

På mange måder kommer den udbyggede facade hos frikirken til at minde om den nuværende. Den ligger også stadig lidt tilbagetrukket fra vejen. Visualisering: Randers Frikirke/ Randers Arkitekten

Det er 3½ år siden, Den Evangeliske Frikirke og Pinsekirken slog sig sammen til Frikirken Randers. Men siden har de manglet plads til de mange aktiviteter og medlemmer i den gamle pinsekirke på Mariagervej 117.

– Det er tit, at vi står til et møde og må vente et kvartér på at begynde, fordi én af deltagerne er mødt op på den forkerte adresse, forklarer Michael Rostved, projektleder hos Frikirken Randers til Amtsavisen. I dag ligger kirken på to forskellige adresser i byen, men når byggeprojektet er færdigt, kan Frikirken Randers holde gudstjenester og have resten af aktiviteterne på samme matrikel.

Michael Rostved er projektleder på byggeriet i Frikirken Randers.

– Vi gik i gang med at skaffe penge, så vi kunne bygge til, men var udfordrede både af coronatiden og af, at byggematerialer steg meget i pris, fortæller han. Den oprindelige pris for byggeriet blev beregnet, umiddelbart inden krigen i Ukraine brød ud.
Ekstra stor glæde

– I processen har vi oplevet mange ting, der vidner om Guds forsyn og vejledning, og nu er der samlet godt 12 millioner ind gennem de sidste to år.
Glæden var ekstra stor, da det viste sig, at projektet med begrænset tilpasning kunne holde sig indenfor det tidligere budget. Kirken er endelig klar til at sætte den første skovl i jorden først i marts, for at kunne opføre den nye tilbygning.

– Ja, faktisk er det ikke kun en tilbygning, for den nuværende bygning bliver integreret i det nye byggeri. Hovedformålet er at få plads til 500 gudstjenestedeltagere i den nye kirkesal, fortæller Michael Rostved. Den nuværende kirkesal skal bruges til børn og unge.
Kirken er allerede i gang med at opdatere børnelokalerne, men der er flere lokaler, der skal have en overhaling, for at kirken kan bruge dem til projekter til gavn for byen.

– Vi fik byggetilladelse før jul, så vi kan gå i gang, så snart kontrakt og den først planlægning er på plads. De næste uger arbejder vi med tilpasning af kontrakten, planlægning af byggestart mv., fortæller kirkens nyhedsbrev.
Mirakler til påske

– For at sige det ærligt, så er vi vildt begejstrede, og vi tror jo på miraklet i det, fortæller Michael Rostved. Det nye byggeri skal efter planen stå klar til brug i påsken 2024. Projektledelsen arbejder på at finde fondspenge til den halvdel af udgiften, som skal finansieres med realkreditlån og banklån. Selvom det ikke er med i budgettet, kan kirken også bruge sine nye lokaler til at udleje til kulturelle arrangementer eller konferencer i byen.