Historisk podcast-serie fra mellemtestamentlig tid

René Justesen fra Herning har lavet podcasten ”Rom og Lukas”, der handler om Mellemøstens historie og kan bruges som supplement til bibellæsningen.

En stor interesse for at lære mere om historien fra Gamle Testamentes afslutning og frem til Ny Testamentes begyndelse fik projektleder René Justesen til at dykke ned i spørgsmål som, hvad skete der med Babylon? Persien? Nu omsætter han historien til podcastserien ”Rom og Lukas” med 12 afsnit.

René Justesen, der p.t. deltager i kurset Teologi for Lægfolk i Århus, fortæller om baggrunden:

”Det var sådan, det startede. Jeg købte en lidt ældre bog af F.F. Bruce, der hedder New Testament History. Jeg læste den – eller slugte den to gange. Og opdagede, at jeg havde fået en masse svar og endnu flere spørgsmål. Så der blev købt og lånt flere bøger. At jeg endte med at lave en podcast, var først og fremmest for at holde mig selv til ilden. Blive ved at være nysgerrig. Og samtidig fastholde en progression. I skrivende stund er der 12 afsnit, hver mellem 35 og 45 minutter. Og det er blevet til mange bøger og artikler.”

Syvende afsnit hedder ”Alle veje går til Jerusalem” og handler om Pilatus ridende på sin stridshingst, samtidig med at Jesus ankommer på et æsel.

Hvad betød Claudius’ jødepolitik for Romerbrevet?

Podcasten Rom & Lukas har fokus på historien – altså kejsere, krige, riger, generaler og alt andet, som foregår i Mellemøsten i den periode, der ligger efter Gamle Testamente og frem til, at Nye Testamente bliver skrevet. Hvordan har det indflydelse på fx Romerbrevet, at det er skrevet netop som Kejser Claudius dør, og jøder har lov til at vende tilbage til Rom?

Hvilken indflydelse har filosofi på Paulus’ tanker?
Kan man se Filon af Alexandrias indflydelse
på de to breve til Korinthermenigheden?

Hvad betyder det for situationen omkring Pilatus, at Kejser Tiberius afslører et kupforsøg i Rom på den tid, da Jesus skal dømmes? Hvilken indflydelse har filosofi på Paulus’ tanker? Kan man se Filon af Alexandrias indflydelse på de to breve til Korinthermenigheden? Alt dette og meget mere kommer René Justesen ind på i de 12 afsnit af ”Rom og Lukas”.

Ikke-forkyndende – men med Bibelen i centrum

Podcasten ”Rom og Lukas” er fremstillet af René Justesen, som er projektleder hos Vestjysk Marketing i Ringkøbing. René og hans hustru bor i Arnborg,og de er medlemmer af frikirken Åbenkirke.

– Jeg har under udarbejdelsen af podcasten givet mig det benspænd, at jeg ikke vil være forkyndende, selvom Bibelen er i centrum. Men det er historien rundt om, som er interessant i denne podcast, forklarer René Justesen, der selv har mixet podcasten med musik og lydeffekter.

Podcasten ligger på alle gængse podcast-kanaler, og der er tilknyttet en lille hjemmeside: http://romoglukas.dk