Præst vil omvende og døbe muslimer

For at være dansk må man være kristen, mener Amagerbros provst, Leo Kamstrup OlesenPå Amager er 9 sogne gået sammen om en række projekter som skal skabe dialog mellem Folkekirken og lokale etniske grupper. Amagerbros provst, Leo Kamstrup Olesen, siger rent ud, at formålet er missionere for kristendommen og at døbe muslimer.Det møder stærk kritik imam Fatih Alev:
– Jeg og andre muslimer har ikke noget imod, at kristne vil missionere, så længe det ikke foregår under en anden betegnelse. Men jeg har hørt om, at det skal være projekter med lektiehjælp og andre integra-tionsprojekter til hjælp for minoriteter, hvor man så vil pakke den kristne mission ind. Det finder jeg forkert og skadeligt for tilliden, siger Fatih Alev til Kristeligt Dagblad.
Kirkeminister Tove Fergo (V) har sagt god for projekterne, og Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, har valgt at støtte projektet ved at afsætte en ekstra præstestilling til arbejdet. Han understreger dog, at projektet ikke handler om at gøre indvandrere til gode danskere, men til gode kristne.
Her er Amagerbroprovsten uenig:
– Jeg mener, at for at blive en rigtig dansker, skal man blive kristen.
Margrete Auken (SF), sognepræst og medlem af Folketingets Kirkeudvalg er heller ikke modstander, men er bekymretO over provstens sprogbrug.
– Idéen fra Amager er glimrende. Men det skal ikke være en måde, man skal forsøge at integrere muslimer i danskheden på. Det har vi andre måder til, og det er ikke en betingelse at være kristen for at være dansk. M===en dialog mellem islam og kristendom, siger Margrete Auken til Ritzau.