Diskret hjælp til enlige mødre i Aalborg

Kirkens Korshær i Aalborg møder et stigende antal socialt udstødte enlige mødre- Enlige mødre vil ikke vise, hvor dårligt de har det. Det siger socialrådgiver Annemarie Krogh, Kirkens Korshær i Aalborg. Hun er rådgiver i Børnehjørnet i Danmarksgade, en alternativ genbrugsbutik, som foruden at specialisere sig i brugt børnetøj, også er et forum, hvor enlige forældre og børn søger rådgivning og støtte.
Annemarie Krogh er vidne til megen forarmelse blandt kvinderne.
– Man ser dem ikke på bænken og i varmestuen. De går rundt på gaden og ligner os andre. Mange af dem er i aktivering og har en bolig. Men de lever en meget isoleret tilværelse og med få midler.
Ifølge Annemarie Krogh har kvinderne meget brug for at tale med andre om deres situation. Men over for kommunen holder de kortene tæt til kroppen, fordi de er bange for, at det skal blive til en sag, hvor alt skal vendes og drejes.
Siden Korshæren oprettede Børnehjørnet for to år siden, har den fået en nær kontakt med ca. 30 familier, overvejende enlige mødre i alderen 20 til 40 år. I kølvandet af de yngre kvinder kommer også de lidt ældre mødre, som føler sig ladt alene, efter at børnene er blevet voksne.

Ofre for vold

Annemarie Krogh mener, at mange af mødrene har levet i parforhold med misbrugsproblemer og vold. Derfor modtager herberge og for-sorgshjem flere kvinder end tidligere.