Folk strømmer til kirken

Med 110-140 deltagere i søndagens gudstjenester er Vestermarkskirken nu den største frikirke i Ribe og Sønderjyllands amterDet skriver dagbladet JydskeVestkysten i en artikel d. 5. januar.
De mange deltagere betyder nu, at kirkens bygning på Vestermarksvej i løbet af foråret bliver sat til salg. De aktive er i gang med at bygge ny kirke på Nymarksvej 1-3.
– Man siger, at den dag en kirke er fyldt 75 procent op, skal man i gang med at gøre noget andet. Vi har 140 pladser i kirken, så det er på høje tid, siger præst John Lorenzen.

Ny åndelig interesse

John Lorenzen fortæller om en stigende åndelig interesse:
Derfor kører kirken Gospelkor, Alphakurser, som er grundkurser i kristendom, samt forskellige klubber.
– Vi oplever en stor åndelig åbenhed her i byen. Folk er ikke bange for at komme ind i en kirke og synge gospel, selv om de ellers ikke tænker en tanke i den retning, siger John Lorenzen til avisen.
– Da TV2 Zulu begyndte at sende »Åndernes magt« for to år siden, mærkede vi en markant fremgang, og siden er flere og flere kommet til, fortæller John Lorenzen.
– Nu kommer folk, selv om de ikke er inviteret. Og alle er meget velkomne, understreger John Lorenzen.

Gospel åbner vejen

Avisen fortæller om den 39-årige Marianne Therkelsen, der gennem gospelkoret blev interesseret i kirken:
– Jeg mødte en masse unge, som var meget glade og havde det sjovt. I deres liv var det med Gud en naturlig del. Det har det aldrig været i mit liv, så jeg begyndte at stille en masse spørgsmål, fortæller Marianne Therkelsen, som derfor gik i gang med et Alpha-kursus.
– Jeg kan virkelig godt lide den måde, som John lægger det frem på, og det at menigheden er med. Det gør det hele mere nærværende. Gud er ikke sådan en ophøjet en. Han kan lide mig, selv om jeg kommer til at bande. Og det gør jeg, siger Marianne Therkelsen til avisens journalist, Annette Bruun Jarl