Mange muslimer deltager i kristendomsundervisning

Gode resultater i Nørrebro-skole i KøbenhavnDet er muligt, at få muslimske forældre til at lade være med, at fritage deres børn for kristendomskundskab i skolen, men det kræver en god forklaring, skriver Kristeligt Dagblad.På Rådmandsgades skole på Nørrebro i København er 398 ud af 603 elever muslimer, men kun fem af eleverne er fritaget for kristendomskundskab.
Det er et usædvanligt lavt tal, sammenlignet med andre skoler. Skolen lægger et stort pres på forældrene for at overbevise dem om, at kristendom er en vigtig nøgle til at forstå dansk kulturhistorie.
Fagkonsulent Henrik Tauber, Undervisningsministeriet, siger til Kristeligt Dagblad, at det er hans oplevelse, at de muslimske forældre ikke har problemer med faget, hvis de forstår, hvad der foregår. Hvis man kan overbevise dem om, at kristendomsfaget i den danske folkeskole ikke må være forkyndende, og at andre religioner også inddrages i undervisningen.