Teenagere tager til Nigeria for at evangelisere

Nigeria! Det er landet, hvor ca. 20 teenagere fra Nordsjælland er taget hen på fremstød. Turen er afslutningen på den teenageundervisning, som startede i september i Græsted FrikirkeMålet for turen er at evangelisere, danse, lave drama og bede for folk. Turen til Afrika markerer afslutningen på den undervisning af teenagere, som Græsted Frikirke har haft siden september. Lidt over 20 teenagere fra kirken har deltaget og er nu i Nigeria.
– Jeg glæder mig til det, jeg tror, der skal ske, siger Rebekka og smiler.

Guds ledelse

Hele kirken og gruppen tror på, at de følger Guds ledelse. At lære at lytte til Guds stemme og adlyde Ham er en af de ting, som lederne har lagt vægt på gennem hele undervisnings-forløbet.
Kristina og Jan Poulsen er ledere for TeenTraining, som teenageundervisningen hedder. Kristina siger:
– Vi ønsker, at teenagerne skal lære Gud bedre at kende, leve med Gud i hverdagen og have deres fundament i Guds Ord.

Åbne døre

Guds ledelse har været meget vigtig i processen, hvor det blev bestemt, at den afsluttende tur skulle gå til Nigeria.
– Det har været en lang proces, hvor vi har søgt Gud. Vi, som ledere, teenagerne, forældrene og lederskabet i kirken har alle bedt og søgt Gud omkring Nigeria. Vi har i den forbindelse fået flere profetier og løfter. Vi har været i tvivl, men Gud har åbnet dørene for os, og vi tror på, at Gud sender os til Nigeria, siger Kristina Poulsen.

Lokal kontakt

Jørgen Esmann Olesen fra Esbønderup er far til den yngste i gruppen, Sabrine, på tretten år. Han er tryg ved, at hun skal derned:
– Vi har det meget godt med, at hun skal af sted, og vi er trygge ved det. Hun skal ned til den fredelige del af landet, og det er en lokal kendt, som arrangerer tingene dernede.
Kirken og lederne fra TeenTraining har fået kontakt med en lokal præst ved navn Julius Olaniyan, som har forberedt opholdet i Nigeria. Julius Olaniyan har boet i Danmark det sidste års tid og har selv orienteret kirken, gruppen og forældrene om forholdene. Selve programmet kender TeenTraining ikke i detaljer, men gruppen ved, at de blandt andet kommer til at være med til større kampagner, som også vil blive TV-transmitteret.

Nord og syd

Nigeria har i den senere tid været genstand for meget medieomtale. Miss World konkurrencen, som skulle have været afholdt i Nigeria sidste år, blev flyttet på grund af uroligheder blandt den muslimske befolkning. En anden kendt sag er den muslimske kvinde Amina Lawal, som skulle stenes for at have begået utroskab. Amina Lawals sag er endnu ikke endeligt afgjort. Landet består af en nordlig muslimsk del og en sydlig kristen del.
Den sydlige kristent dominerede del af landet er fredelig.

Grundpille

Rebekka Bredtoft er ikke i tvivl om, at det har været godt at være en del af TeenTraining:
-TeenTraining har været et pusterum. Det kan være svært at få tid til at være sammen med Gud i hverdagen, så det har været en stor hjælp at gå til TeenTraining og blive støttet af de andre, siger Rebekka og fortsætter:
– Jeg har lært at kende Ham bedre gennem de sidste måneder.
Jørgen Esmann Olesen siger om turen til Nigeria:
– Hvis Sabrine får en grundpille, som hun kan bygge videre på, så er det det hele værd. Det bliver en kæmpe oplevelse, som vi andre ikke havde mulighed for at få dengang, vi var i den alder. Det bliver en god ballast at se, hvordan Gud virker der.