Bispe-angreb på Fergo

Problemet er stadig Kirkeministeriets økonomi. Og det fik de danske bisper til i sidste uge at gå i klinch med kirkeminister Tove Fergo.- Jeg kan kun beskrive Kirkeministeriets overbudgettering som ansvarsløs, siger biskop i Ribe stift Niels Holm.
– Det har været mit indtryk de seneste to år, at renteindtægten har været sat optimistisk højt, siger biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift.
– Stifterne har vi ikke skønnet så optimistisk som ministeriet. Det er imidlertid mit synspunkt, at der har været budgetteret korrekt fra stifternes side, siger Holger Jepsen, biskop i Lolland-Falsters Stift.
Dette er blot et udpluk af de udtalelser, som falder oven på, at kirkeminister Tove Fergo har udtalt, at hun har gjort alt, hvad hun kan for at rette op på situationen. Den uheldige situation er if. Fergo selv opstået under de tidligere kirkeministre.
Men if. Kristeligt Dagblads oplysninger beskylder biskopperne ministeren for at „blæse på budgettal fra stifterne og i stedet lave urealistiske budgetter for den omstridte Fællesfond“.
– De fremførte anklager mod mig fra flere biskopper om at pynte på budgetterne er uden hold i virkeligheden, lyder dementiet fra Tove Fergo selv.