Iben holdt gudstjeneste midt på gaden

Den 32-årige Iben Munkgaard Davids holdt påskelørdag nat sin første gadegudstjeneste på Lilletorv i Århus. Da hun var færdig med at læse teologi, var hun ikke helt klar til at lægge halsen i en præstekrave, så hun brugte et par år på bl.a. at sælge ansigtscremer i Australien, hendes mands hjemland.
For et halvt år siden blev hun gadepræst, og det er lige hende:
– Jeg synes, kirken skal have et udadvendt ansigt. Den skal ikke holde sig inden døre, og derfor passer jobbet rigtig godt til mig.
En gruppe FDFere, som jonglerede med ild og dramatiserede påske-evangeliet, hjalp gadepræsten med at afvikle gadegudstjenesten, der tiltrak godt 100 mennesker.

…og biskoppen smiler

I kredsen omkring den improviserede scene så biskop Kjeld Holm diskret til med et tilfreds smil. Han har arbejdet energisk for at få skabt denne præstestilling, men har måttet finde private sponsorer til den, fordi Kirkeministeriet ikke vil bevillige penge til den slags.
Ibens daglige ture på gaden foregår ikke i præstekjole:
– Det skal være synligt, at jeg er præst, men samtidig diskret at snakke med mig, siger hun. Derfor bærer hun blot en præsteskjorte med en lille flip på og sin læderjakke.